More


  FOTO. Comunitatea românească din Austria, vizitată de secretarul de stat sătmărean Gheorghe Cârciu

  - Advertisement -

  Comunitatea românească din Republica Austria este principalul obiectiv al vizitei oficiale pe Gheorghe -Florin Cârciu, secretar de stat- departamentul pentru românii de pretutindeni, o efectuează în perioada 10-12 iunie 2022. Având în vedere că unul dintre obiectivele DRP îl reprezintă păstrarea și susținerea identității spirituale a românilor de pretutindeni, agenda vizitei va include participarea la ceremonia de sfințire a altarului Bisericii Ortodoxe ”Sfântul Ștefan cel Mare” din Viena, precum și reuniuni cu reprezentanți ai altor culte. De asemenea, programul deplasării cuprinde și o serie de întrevederi cu reprezentanți ai mediului asociativ și ai comunității românești din teritoriu. Reuniunile sunt organizate cu sprijinul Ambasadei României la Viena.

  Prima parte a vizitei oficiale în Republica Austria a debutat cu un dialog alături de comunitatea românească din acest stat.

  În prezența E.S. Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Viena, au fost punctate programele dezvoltate de către DRP și demersurile statului român în vederea reîntoarcerii și reinserției socio-profesionale a românilor din afara granițelor țării.

  Susținerea educației în limba română și a identității culturale prin proiecte care aduc valoare comunităților de români reprezintă direcția strategică a Departamentului, care stă la baza programelor demarate și în acest an.

  ”Apreciem și prețuim activitatea și deschiderea mediului asociativ românesc din Austria în îndeplinirea acestei misiuni comune și le mulțumim tuturor celor implicați pentru eforturile depuse.

  De asemenea, mulțumim Ambasadei României în Republica Austria pentru sprijinul acordat în găzduirea acestei întâlniri!

  Doar împreună putem aduce România mai aproape de fiecare român, indiferent în ce colț al lumii se află”, a declarat Gheorghe -Florin Cârciu, secretar de stat- departamentul pentru românii de pretutindeni, după această primă zi a vizitei sale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img