Ieri, 28 iunie, începând cu orele 14:00, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean. În cadrul ședinței au fost prezenți 28 de consilieri din totalul de 32, iar proiectele au fost aprobate prin afirmare majoritară.

Proiectul cu nr. 5 de pe ordinea de zi a fost reactualizarea demersurilor de licitație pentru modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Proiectul în sine ține de extinderea parterului unității cu 228,05 mp și 174,70 mp la etajul I. Spațiul va fi folosit pentru amenajarea unor săli de examinare, tratare, supraveghere a cazurilor pediatrice, sală de ședințe și arhivă. Cât despre buget, valoarea totală a investiției este de 14.227.563 lei, din care construcții montaj – 8.176.878 lei.
De altfel, alte proiecte care au mai primit afirmare sunt următoarele:
• Rectificarea bugetului general consolidat al Județului Satu Mare pe anul 2022
• Aprobarea tarifelor percepute de Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare pentru stagiunea septembrie 2022 – iunie 2023
• Modificări privind funcționarea Bibiliotecii Județene din Satu Mare
De asemenea, Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean, a ținut să menționeze despre posibile restricții de tonaj în circulație, din pricina temperaturilor în continuă creștere din această perioadă.
“Dacă pe drumurile naționale, cum vine valul de căldură…am văzut și în alte țări se introduc anumite limitări la anumite ore. Ar fi păcat de Dumnezeu ca multe sute de kilometri să nu reziste pe temperatura aceasta”, declară Pataki Csaba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here