More


  Sărbătoare. Hram cu oaspeți de seamă la Biserica ”Petru și Pavel ” din Mărtinești

  - Advertisement -

  Biserica închinată Sfinților Apostoli Petru și Pavel din Mărtinești  a fost duminică mai plină ca oricând.

  Numărul mare de credincioși veniți din sat precum și invitații lor sosiți din Satu Mare și din celelalte localități ale comunei Odoreu au sărbătorit duminică 26 iunie, hramul sfântului lăcaș.

  Bucuria duhovnicească a praznicului a fost sporită de prezența în mijlocul credincioșilor părintelui protopop Ioan Socolan și a unui sobor de preoți din care a făcut parte și fostul preot paroh, Florin Orășteanu.

  Printre invitații de onoare la această sărbotoare s-au numărat prefectul Radu Roca, președintele PSD Satu Mare Mircea Govor, directorul Casei Corpului Didactic Mariana Sălăgean, deputatul Adrian Cozma, subprefectul Romeo Pop.

   „Căutați mai întâi Împărăția cerurilor și toate celelalte se vor adăuga vouă, spune Mântuitorul Iisus Hristos, sintetizând prin acest îndemn întreaga învățătură pe care ne-o oferă în pericopa evanghelică a acestei duminici (Matei 6, 22-33). Într-un cuvânt, trebuie să dăruim lui Dumnezeu inima si sufletul nostru, pentru că dacă le oferim celor materiale, pământului, pământ vom fi. Așa cum tot Mântuitorul ne spune: unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta (Matei 6, 21). Iar Sfinții Apostoli Petru și Pavel au urmat această învățătură și au lăsat toate ale acestei lumi pentru a căuta Împărăția cerurilor și răsplata a fost cea promisă de Mântuitorul Hristos: Împărăția cea veșnică și primirea lor în ceata drepților, acolo unde nu este durere, întristare sau suspin. Ei au primit moarte martirică în aceeași zi, 29 iunie, mărturisind pe Dumnezeu până în ultima clipă a vieții lor pământești, încrezători în promisiunea Mântuitorului Iisus Hristos că „oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri (Matei 10, 32). ” este mesajul acestei zile de sărbătoare.

   Sfintii Apostoli Petru si Pavel sunt sarbatoriti pe 29 iunie, dupa o perioada de post, care variaza ca durata, in functie de data Sfintelor Pastilor. Iar parohia din Mărtinești a decis să-și celebreze hramul într-o zi de duminică, cu trei zile înainte, pentru a i putea avea alături pe toți enoriașii din parohie și invitații lor.

  La finalul Sfintei Liturghi, a fost  sfințită icoana care îi înfățișează pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel ocrotind sfânta Biserică din Mărtinești.

  Preotul paroh Alin Vraja le-a mulțumit la final tuturor celor prezenți la sfâta liturghie și le-a urat multă sănătate și înțeleciune celor care poartă numele sfinților Petru și Pavel.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img