More


  A fost găsită o primă soluție pentru rzolvarea crizei de la Balta Blondă-Sătmăreal

  - Advertisement -

  Delegația trimisă la Satu Mare de ministrul Transporturilor, Sorin Grindieanu, la intervenția președintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, a găsit o primă soluție pentru rezolvarea crizei cu care se confruntă locuitorii din Balta Blondă și Sătmărel după deschiderea Centurii Sătmarului. Astfel, deocamdată, peste calea ferată va fi permis accesul doar pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor.

  Întâlnire la prefectură
  Vineri dimineața la sediul Prefecturii Satu Mare a avut loc o întâlnire foarte importantă, moderată și organizată de prefectul Radu Roca, cu și pentru locuitorii din Sătmărel, Balta Blondă, strada Dorobanților.
  La intervenția președintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a trimis la Satu Mare o delegație numeroasă CNAIR de la București formată din: Mihai Felician Cerneșteanu, directorul adjunct al CNAIR, Alin Iordache – șef unitate implementare proiect Satu Mare, Flavius Pavăl – șef serviciu siguranța circulației, Otilia Nunca – director, direcția implementare proiecte, Horațiu Pop de la Direcția siguranța circulației din cadrul IGPR, un reprezentant al firmei de proiectare.
  Aceștia s-au întâlnit cu locuitorii din zonă dar și cu factorii de decizie din județ în vederea găsirii unei soluții pentru deblocarea drumului de acces pentru locuitorii din Balta Blondă și Sătmărel spre municipiul Satu Mare.
  Singurul care a luat cuvântul la această întâlnire a fost Mihai Felician Cerneșteanu, directorul adjunct al CNAIR, care le-a spus cetățenilor din zonă că a fost găsită o primă soluție, dar le-a cerut acestora să aibă răbdare până ce va putea fi implementată, fără să dezvăluie precis care ar fi această soluție.

  Acces restricționat pentru mașini
  Potrivit surselor Gazetei de Nord Vest, în prima fază s-a recurs la această soluție, urmând apoi să fie analizată și o eventuală a doua soluție, mai permisivă.
  După îndelungi dezbateri și cercetări, atât pe hartă, cât și la fața locului, s-a ajuns la o primă soluție. Astfel, într-o primă fază, va fi permis accesul peste calea ferată doar pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor. Deocamdată, mașinile vor trebui să circule pe Șoseaua de Centură.
  Însă nici această soluție nu va putea fi pusă în practică decât în cel puțin două săptămâni, interval de timp ân care vor fi amenajate trotuare și piste de biciclete, astfel încât să nu se producă accidente, dacă ținem cont de faptul că este o trecere la nivel de cale ferată.
  Reprezentanții CNAIR prezenți la Satu Mare au mai spus, vineri, în cadrul întâlnirii pe care au avut-o vineri la sediul Prefecturii Satu Mare cu reprezentanții celor două comunități, că după această primă soluție se va lua în calcul și o eventuală a doua soluție, fără să specifice, însă, despe ce ar putea fi vorba.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img