More


  Activitățile în cadrul campaniei Dincolo de aparențe continuă și la StreetMusic Festival

  - Advertisement -

  Street Music Festival, desfășurat în perioada 1–3 iulie, în municipiul Satu Mare, a constituit un bun prilej pentru polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Satu Mare și reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare să continue demersurile preventive din cadrul campaniei de prevenire a consumului și traficului de substanțe interzise ,,Dincolo de aparențe”.

  Scopul campaniei și al demersurilor preventive realizate de către polițiștii sătmăreni a vizat creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de substanțe interzise. Grupul țintă a fost reperezentat de către tinerii, adolscenții, dar și adulții participanți la festival, care au fost informați cu privire la legislația care reglementează domeniul, consecințele și riscurile la care se supun consumatorii de alcool și droguri. Instituțiile, ONG – urile, persoanele abilitate a oferi sprijin, susținere și consiliere au constituit, de asemenea, un subiect abordat de către polițiști și specialiști ai Centrului Antidrog Satu Mare cu cei prezenți la standul de informare, aceștia exprimându-și îngrijorările legate de fenomenul drgurilor.

  Realitatea înconjurătoare a fost experimetată prin ,,lentila drogurilor”, persoanele doritoare având ocazia să conștientizeze cu mintea limpede și cu ajutorul unor ochelari speciali modul în care totul este perceput distorsionat, în momentul când te afli sub influența consumului de alcool și droguri. Forma, mărimea, distanța, spațiul sunt date peste cap, coordonarea mișcărilor este greu de realizat, atenția, concentrarea sunt afectate, totul ducând la haos și dezordine atunci când ai apelat la aceste substanțe interzise, ca modalitate de reacție la situațiile problematice din realitatea cotidiană.

  Pe parcursul derulării Street Music Festival, cei care au participat la întâlnirea cu polițiștii sătmăreni și reprezentanții Centrului Antidrog au avut posibilitatea să citească și mesajele preventive transmise comunității de către tinerii prezenți la activitățile anterioare desfășurate de către polițiști, în domeniul antidrog.

  Problematica consumului și traficului de substanțe interzise reprezintă, în continuare, o prioritate a Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, aportul în echipă al specialiștilor din mai multe instituții pe linia prevenirii și combaterii acestui fenomen axându-se pe o informare adecvată, sensibilizare și conștentizare a comunității sătmărene.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img