More


  ARDE ȚARA OAȘULUI!!! Incendiu după incendiu

  - Advertisement -

  Țara Oașului Arde la propriu. În ultimele două zile aici au izbucnit incendiu după incendiu, care au fost stinse, în cele din urmă, dar cu multă greutate.

  Astfel, vineri, un incendiu de amploare a izbucnit la Călinești Oaș. Primarul Dinu Birtoc i-a mobilizat pe locuitorii comunei și în cele din urmă indendiul a fost stins, dar nu fără a produce pagube.

  ”Oameni buni, asa sa încheiat ziua de vineri 22 iulie, anexe gospodărești mistuite de foc, livezi de pomi, peste 50 de hectare de pășune. Dezastrul putea fi cu mult mai mare dacă nu ar fi intervenit voluntari si pompieri din întreaga regiune: Călinești Oaș, Turt, Negrești, Tarsolt, Bixad, Gherta Mică
  Mulțumesc tuturor pentru gestul și promptitudinea de care au dat dovadă !”, este mesajul transmis ieri seară de primarul Dinu Birotc.

  Sâmbătă, la ora 13.00, a izbucnit un incdndiu Incendiu vegetație uscată în localitatea Trip. A intervenit o autospecială cu spumă și apă plus cinci pompieri.

  Tot sâmbătă, în jurul orei 14.30, un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Turț ia intervenit pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, în localitatea Calinești Oaș.
  A fost anunțat și SVSU Calinesti Oaș.

  În jurul orei 15.40 a zilei de sâmbătă, pompierii au fost nevoiți să intervină pentru ichidarea incendiilor de vegetație uscată după cum urmează:
  n localitatea Negrești Oaș, pe strada Dambeni, o autospecială de stingere cu 3 subofițeri.

  În localitatea Târșolț, o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Punctului de Lucru Turț și din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș un echipaj cu 2 subofiteri. A fost anunțat și SVSU Târsolț.

  Și ziua încă nu e gata.

  De asemenea, mai trebuie spus faptul că, tot vineri, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență SVSA Socond, a intervenit în localitatea Stâna, î jurul orei 16.30, unde a izbucnit un incendiu de vegetație uscata, liziere, a ars o suprafata de aproximativ 10 ha.

  Pentru lichidarea incendiului au intervenit doua autospeciale de la ISU Satu Mare, doua autospeciale SVSU Beltiug, o autospeciala de la ISU Tășnad și o autospeciala SMURD de prim ajutor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img