More


  Coșul zilnic tot mai gol. Românii, „depășiți” de scumpirile produselor și serviciilor

  - Advertisement -

  Românii sunt deja depășiți de prețurile explozive al produselor și serviciilor, cele mai recente analize reflectând fidel probleme sociale care s-au acutizat.

  În luna mai 2022, România a înregistrat printre cele mai mari creșteri ale prețurilor producției industriale, arată datele Eurostat.

  Preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au urcat în mai 2022 cu 36,3% în zona euro şi cu 36,4% în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2021. În cadrul UE, în Danemarca, România şi Estonia s-a înregistrat cea mai mare creştere, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

  În mai, față de perioada similară din 2021, preţurile producţiei industriale au crescut în toate statele membre UE. Cel mai semnificativ avans îl bifează Danemarca (59,8%), urmată de România (59,2%) şi Estonia (53,1%).

  Mai mult, în luna mai, față de perioada similară din 2021, preţurile producţiei industriale în UE au fost influenţate în special de un avans de 92,9% al preţurilor la energie, urmate de o creştere 25,4% a preţurilor bunurilor intermediare, de 13,2% pentru preţurile la bunurile de folosinţă imediată, de 9,7% pentru bunuri de folosinţă îndelungată şi de 7,8% pentru bunuri de capital.

  Preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au urcat în mai cu 0,7% în zona euro şi cu 0,8% în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă. În aprilie, s-a înregistrat un avans de 1,2% în zona euro şi de 1,3% în UE.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img