More


  Elevii de la Liceul German, participanți entuziaști la festivalul Boovie!

  - Advertisement -

  în perioada 15 – 17 iulie, la Focșani, s-a desfășurat cea de-a șaptea ediție a concursului de booktrailere boovie în cadrul căruia elevii, prin selecționarea unei cărți, trebuie să-și pună în practică abilitățile actoricești și de producție cinematografică pentru a realiza un trailer reprezentativ pentru cartea aleasă. Fiind o locație îndepărtată pentru noi, sătmărenii, avem totuși reprezentanți locali! Și anume grupe de elevi, de la mic la mare, al Liceului German „Johann Ettinger”. Aceștia, fiind și singurii participanți din orașul nostru, și-au propus să meargă la acest festival în fiecare an!

  Cu această ocazie, am stat de vorbă cu doamna profesoară din cadrul liceului, Odette Toth, care ne-a împărtășit această experiență inedită!

  “Am fost cu elevi începând de la clasa a VII-a până în a XI-a. Acest festival este pe mai multe categorii, Boovie Kids, Boovie Junior și Boovie Highschool. Copiii trebuie să citească o carte pe care o aleg ei într-o anumită dată aleasă de cei de la Boovie. Iar, în urma citirii cărții, copiii trebuie să facă un trailer. Acesta trebuie să fie de patru minute, cu intro, bloopers și alte lucruri cerute de către organizatori.” declară Odette Toth, profesoară în cadrul Liceului German „Johann Ettinger”.

  Aceasta a mai adăugat legat de seriozitatea concursului și regulile stricte ale acestuia deși, fiind unul destinat copiilor.

  “Am fost coordonator al proiectului. În cadrul acestuia au participat două grupe, dintre care doar una a ajuns la gala de la Focșani, iar cealaltă grupă a rămas în concursul online. Foarte multe grupe au pățit acest lucru, pentru că regulile au fost foarte stricte…dacă nu te încadrai exact în regulile lor, unde îți spunea că trailerul tău trebuia să aibă patru minute, nu ajungeai să mergi la gală.” mai adaugă doamna profesoară.

  În ciuda regulilor stricte, elevii au avut parte de o experiență de neuitat!

  “Copiilor le place foarte mult, este o atmosferă de festival. Sunt elevi de peste tot din țară, chiar și internaționali. O mulțime de lucruri organizate pentru ei, cum ar fi concerte, workshop-uri foarte frumoase…acum s-au întâlnit, de exemplu, cu Pavel Bartoș. În urma premierii, toate grupele cu care am fost s-au întors cu mențiune, dar concurența este una extrem de mare…doar în cadrul acestei ediții au fost peste 300 de grupe de elevi la nivel național.” ne mai spune doamna profesoară Odette Toth.

  Deși este o experiență frumoasă, este și una obozitoare pentru elevi, mergând de aici tocmai la Focșani.

  “Bineînțeles, este și foarte obositor, noi fiind din Satu Mare, înseamnă că facem un drum de doisprezece ore. Cât despre cazare și masă, acestea sunt plătite de către organizatori, iar transportul a fost plătit de noi. Copii care au fost pentru prima dată au fost profund impresionați, dar au fost și frânți de oboseală. Dar din câte mi-au spus ei și părinții, s-a meritat” mai adaugă Odette Toth.

  În final, doamna profesoară a mai adăugat că a fost impresionată de interesul arătat față de activitățile desfășurate.

  “Se învață foarte mult! Au avut planificat un program foarte mișto pentru ei, unde și-au putut alege workshop-ul la care voiau să participe printr-o aplicație dedicată… pe lângă că se spune că elevii ăștia nu sunt interesați de nimic, uite că sunt! Pentru că s-au bătut pe locuri. Deci nu ai văzut acolo copiii rămași la terase, deși puteau! Deci au avut dorința de participare și au făcut lucrul ăsta majoritatea. Se vede că cei care au participat sunt copii ambițioși, care vor și care știau foarte bine pentru ce sunt acolo… nu doar de distracție ci au vrut să și profite de ce li s-a oferit” adaugă, în final, doamna profesesoară.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img