More


  Eveniment. Mani Gyenes termină cu bine și a 19-a aventură la Red Bull Romaniacs!

  - Advertisement -

  Britanicul Graham Jarvis a câştigat, sâmbătă, ediţia a 19-a a celui mai dificil raliu hard enduro din lume, fiind pentru a şaptea oară când se impune la Red Bull Romaniacs, potrivit site-ului competiţiei.

  Supranumit ”The King of Carpathians” (Regele Carpaţilor), Jarvis (47 ani) s-a mai impus în 2008, 2011, 2012, 2013, 2016 şi 2017.

  Jarvis a fost urmat în clasamentul final al clasei Gold de bulgarul Teodor Kabakciev, la 8 min 32 sec, şi de spaniolul Mario Roman, la 13 min 26 sec, etc.

  Germanul Manuel Lettenbichler, care se impusese la ultimele trei ediţii, a încheiat pe locul 6.
  Primul român din ierarhia acestei clase a fost Zsolt Varga, pe 17.

  Neozeelandezul Chris Birch, campion la clasa Gold în 2010, a obţinut victoria la Silver, cu un avans de doar 1 min 26 sec faţă de francezul Fabien Poirot, în timp ce australianul Adam Giles a completat podiumul, la 18 min 18 sec de învingător. Românul Andrei Boţoacă s-a clasat pe 11, iar Emanuel Gyenes, pe 16. Pentru Gyenes e însă o performanță deosebită obținută în acest an…e singurul concurent care a participat la toate cele 19 ediții , și le-a și terminat cu bine, ale RED BULL ROMANIACS!

  Letonul Edgars Silins s-a impus la clasa Bronze, cu un avans de 4 min 55 sec faţă de românul Marius Achim Popovici, în timp pe trei s-a clasat, la 11 min 22 sec, austriacul Matthias Walkner (KTM), câştigătorul Raliului Dakar în 2018. Walkner s-a clasat anul acesta s-a clasat pe locul 3 în Arabia Saudită.

  Primul român la această clasă a fost Vlad Casian Hămbăşan, pe locul 7.

  Ovidiu Nistor a ieşit învingător la clasa Iron, unde i-a devansat pe americanul Arron Flynn (cu 19 min 8 sec), şi pe britanicul Richard Copsey (cu 34 min 21 sec).

  La Atom pe primul loc s-a clasat britanicul Chris Beecroft, urmat de austriacul Hans Peter Haunschmid, la 33 min 6 sec, şi de cipriotul Markos Pantelides, la 39 min 18 sec. Ionuţ Manea a ocupat locul 7.

  Red Bull Romaniacs a fost cea de-a cincea etapă din acest sezon al Campionatului Mondial de hard enduro, fiind cursa cu cele mai multe naţiuni prezente la start, peste 50.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img