More


  Filtre “la sânge” ale polițiștilor pe drumurile din județ

  - Advertisement -

  La acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri sătmăreni au desfășurat activități specifice pe principalele artere din județ, precum și în orașe, în vederea prevenirii producerii evenimentelor negative, prin identificarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau se află la volanul unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

  În acest sens, au fost aplicate peste 350 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 130.000 de lei.
  De asemenea, s-a luat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în cazul a 25 de conducători auto, pentru nerespectarea regimului legal de viteză sau încălcarea altor norme prevăzute de legislația rutieră în vigoare.

  Recomandări pentru conducătorii auto:
  Respectați regimul legal de viteză! Întrucât aceasta reprezintă principala cauză generatoare de accidente rutiere grave, circulați prudent și cu viteze adaptate condițiilor de trafic.
  Nu conduceți vehicule pe drumurile sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive! Printre simptomele pe care le regăsim în urma consmului de alcool sau a drogurilor amintim oboseala, reacții întârziate sau dificultăți în concentrare.
  Adoptați un stil de conducere preventiv-reactiv, pentru a contribui și la siguranța altor participanți la traficul rutier, respectiv pietonilor. Sporiți atenția atunci când vă apropiați de trecerile pentru pietoni. Adaptați viteza, raportat la condițiile meteo, pentru a putea frâna în condiții de siguranță la trecerile marcate și semnalizate corespunzător.
  Conștientizarea riscurilor în traficul rutier, precum și responsabilizarea fiecăruia dintre noi, nu pot avea ca finalitate decât un climat de liniște și siguranță!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img