More

    FOTOGALERIE. În sfârșit, E GATA. CENTURA a fost INAUGURATĂ și dată SĂTMĂRENILOR

    În sfârșit e gata (dacă putem spune așa). Șoseaua de Ocolire a municipiului Satu Mare a fost inaugurată în această dimineață cu mare fast și dată sătmărenilor, deși acest lucru trebuia să fie făcut cu cel puțin un an de zile în urmă, dar asta e altă poveste.

    La inaugurarea Centurii au fost prezenți trei membri din Guvernul României, câte unul de la fiecare partid din coaliție: Ministrul Apărării Naționale, social democratul Vasile Dîncu, Ministrul Afacerilor Interne, liberalul Lucian Bode și Viceprim-Ministrul Kelemen Hunor din partea UDMR.

    „Este o etapă pentru următorul lucru. Noi astăzi demonstrăm că printr-o voiță comună poți să faci proiecte durabile în România. Vreau să spun că ceea ce pot să observ acum că face ministerul Transporturilor e că au venit cu o nouă filosofie, ideea de descentralizare, asta înseamnă că infrastructura noastră va câștiga. Trebuie să avem încredere în modul în care autoritățile locale își gestionează proiectele. Nu poți să administrezi de departe, poți administra doar de aproape, iar asta fac autoritățile locale”, a spus ministrul Apărărăii, Vasile Dâncu, care l-a felicitat și pe constructor, despre care spune că a făcut o treabă „frumoasă”.

    „Astăzi de îndeplinește un vis al sătmărenilor, fiecare guvern dorește să susțină autoritățile locale, guvernul a susținut și susține această investiție care vine în ajutorul oamenilor și îmbunătățește standardul de viață”, a spus Kelemen Hunor.

    ”În ceea ce privește parcursul acestui proiect, trebuie să recunoaștem că el nu a fost lipsit de blocaje. Am avut șansa să cunosc în detaliu acest proiect în calitate de ministru al Transporturilor. Știm că au fost necesare intervenții ferme din partea autorităților locale și centrale, dar trebuie să recunoaștem că cinci ani de la momentul aprobării proiectului tehnic este mult prea mult pentru a da în trafic 20 de kilometri de variantă ocolitoare.

    Acest proiect este unul istoric pentru municipiul Satu Mare, pentru județ și pentru regiune. Aș îndrăzni să spun că proiectul este unul strategic pentru această regiune fiindcă este un proiect cu puternice implicații transfrontaliere. Cum bine știți, variante este parte a unui drum expres care va face legătură cu Ungaria, prin viitorul punct de trecere a frontierei de la Oar. Această dezvoltare la nivelul infrastructurii de la granița româno-ungară constituie o punte de legătură cu rețeaua europeană de transport”, a spus Lucian Bode.

    Așa după cum Gazeta de Nord Vest anunța în urmă cu două zile, nici premierul Nicolae Ciucă, nici ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunțați inițial că vor veni, nu au fost prezenți la inaugurare.

    După obișnuitele cuvântări, în care fiecare și-au arogat merite la realizarea Centurii, obiectivul a fost inaugurat și dat în circulație.

    Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare este o investiție vitală atât pentru municipiu, cât și pentru județ.
    Astăzi a avut loc inaugurarea uneia dintre cele mai mari investiții realizate în județul Satu Mare în ultimii 30 de ani și care va avea efecte pozitive atât asupra decongestionării traficului din municipiul Satu Mare, cât și asupra dezvoltării economice a întregii zone.
    “Tronsonul de aproape 20 de kilometri, deschis astăzi, va fi parte integrantă a rețelei de drumuri expres care va lega județul nostru de autostrăzile europene. Această conexiune se va realiza prin drumul expres M49 din Ungaria aflat în construcție, conexiunea fiind la Oar. O altă legătură importantă va fi cu drumul expres Satu Mare – Baia Mare, drum aflat în faza de proiectare,” a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE