More


  Ministrul Agriculturii, vizită fulger în județ

  - Advertisement -

  Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat ieri într-o vizită furlegr în județul la Satu Mare și viztează fermele afectate de secetă din zona Carei-Tășnad. Ministrul Daea s-a aflat într-un turneu prin județele Cluj, Sălaj și Satu Mare pentru a vedea la fața locului efectele secetei asupra producției agricole. Ministrul Patre Daea a fost întâmpinat de președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, de prefectul Radu Roca, de reprezentanți ai Direcției Agricole, dar și de femrieri din zona Carei-Tășnad.

  Vizită pe teren
  Ministrul Petre Daea s-a deplasat în zona Tășnad- Carei pentru a vedea în câmp situația culturilor agricole afectate de secetă și pentru a se întâlni cu primarii din localitățile din zonă, cu agricultorii și fermierii sătmăreni.
  Ministrul a fost însoțit de președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, prefectul județului Radu Roca, de directorul de Cancelarie, Radu Iancu, de reprezentanți ai Direcției Agricole, dar și de fermieri din zona Carei-Tășnad.
  În periplul său, ministrul Agriculturii s-a oprit într-un lan de porumb afectat de secetă unde le-a explicat fermierilor ce trebuie să facă ca să iasă cu bine din această situație.
  Apoi, a luat o mașină de teren și pe un drum agricol a ajuns la un lan de grîi aflat în plin provces de recoltare. Ministrul Daea s-a urcat pe una dintre combinele aflate în lan, a stat de vorbă cu tractoristul, dar și cu ceilalți femrieri aflați în acel moment în zonă.

  Vizită la fermă
  În continuare, ministrul Petre Daea a vizitat ferma Agrind din Tășnad, coordonată de Oliviu Buzgău. Aici a fost asteptat în poartă fermei, adr a refuzat să stea la masă. A luat doar două bucăți de caș de oaie și a stat de vorbă în curte cu cei prezenți.

  Recomandările ministrului
  Arde pământul, a fost replica ministrului după vizita sa pe teren. ”Trebuie să avem mare grijă de producția din acest an și să pregătim cu atenția campaniile agricole din toamnă și primăvară”, a mai spus ministrul Daea în discuțiile pe care le-a avut cu fermierii.
  Ministrul Petre Daea le-a precizat fermierilor că în cazul culturilor distruse de secetă, înregistrate la APIA, aceștia pot accesa un credit cu dobândă avantajoasă de la CEC Bank, pe o perioadă de trei ani, prin intermediul căruia îşi pot finanța continuarea activități. De asemenea, ministrul le-a dat asigurări fermierilor privind plata subvenției la motorină şi plata a 70% din subvenția APIA pentru anul agricol 2022-2023 în toamna acestui an, spre deosebire de 50%, cât era până în prezent.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img