More


  Mircea Govor: ”Uniți pentru Satu Mare în jurul PSD

  - Advertisement -

  Președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul partidului, noul slogan al social democraților pentru Satu Mare, dar și noile veniri, importante de altfel, în cadrul PSD la Satu Mare. La conferința de presă au mai fost prezenți primarul orașului Tășnad, Adrian Farcău, primarul comunei Pomi, Cosmin Krișan, dar și avocatul Claudiu Ținca.

  VIDEO AICI

  Mircea Govor: ”Din PSD au făcut parte oameni de mare valoare”

  În deschiderea conferinței de presă, Mircea Govor a făcut o scurtă radiografie a PSD Satu mare din ultimii aproape zece ani.

  ”Politica pe care eu o cunosc și care o fac în PSD, și numai în PSD, trebuie să recunosc că, de-a lungul timpului mi-a adus multă experiență. Tot ce am construit politic în cei 24 de ani, se datorează faptului că am avut o echipă foarte puternică, atât la nivel județean, cât și la nivel național. Mă refer la colegii mei din PSD.

  Tot din PSD, de-a lungul timpului, au făcut parte oameni de mare valoare, miniștri, primari, președinți de Consiliu Județean, vicepreședinți de Consiliu Județean, deci oameni cu state vechi în politică și care, de-a lungul timpului, au făcut multă cinste Partidului Social Democrat.

  A fost un scurt-circuit în 2016 și am lipsit pentru o scurtă perioadă de timp. Dar, revenind, nu am făcut altceva decât să fac tot posibilul ca PSD, ca formațiune politică, să redevină o forță, așa cum a fost înainte de 2016. Și acest lucru nu se poate face decât deschizând porțile partidului. Adică, trebuie să aducem în jurul nostru oameni de mare valoare, oameni care au reușit în viață: primari, șefi de instituții, șefi de ONG-uri și toți cei care vor să facă politica social-democrată”, a declarat Mircea Govor.

  Oameni de valoare au aderat la PSD

  În continuare, Mircea Govor i-a prezentat pe nou-veniții în partid, oameni de valoare, realizați din punct de vedere personal.

  ”Am să încep cu Claudiu Ținca, președintele Asociației Uniți pentru Satu Mare, și când spunem Uniți pentru Satu Mare, se subînțelege: uniți pentru binele județului și municipiului Satu Mare. Claudiu Ținca, un vechi coleg și prieten și colaborator, aduce, din punctul meu de vedere, o plus valoare organizației noastre județene a PSD.

  Îi mulțumesc că a acceptat să vină în rândurile noastre și, cu această ocazie, profit de prezența celor doi primari, și fac un anunț politic, pentru toți cei care cunosc politică, și vor să facă politică, dar nu politică pentru persoane, pentru grupuri de interese, pentru prieteni. Eu fac politică, pentru partidul pe care îl conduc, și niciodată nu o să fac politică ca să îi fac plăcere unei anumite persoane. Pentru că tot apar mesaje de intimidare. Eu sunt foarte călit în bătăliile politice, Eu le spun la toți să fim calmi, să avem răbdare.
  Iar cei care vor să facă politică pentru județul și municipiul Satu Mare trebuie să se reunească sub acest slogan: Uniți pentru județul și municipiul Satu Mare în jurul PSD. Pentru interesul comun al comunității din care facem parte. PSD are foarte mulți oameni de valoare, dar și oameni care vin, în continuare, alături de noi.

  Au venit alături de noi dr. Cosmin Rațiu, care se pare că a deranjat foarte multă lume și o venit alături de noi. Este o persoană la care țin foarte mult, este președintele Colegiului Județean al Medicilor Dentiști Satu Mare. Înseamnă că medicii dentiști din Satu Mare au mare încredere în el și l-au ales președinte. Eu, ca președinte de partid, mă bucur că este alături de noi și îi mulțumesc din suflet.

  Alături de noi a mai venit și fosta președintă a femeilor liberale și a femeilor din ALDE, Dorina Grunfeld, care actualmente este comisar la Garda de Mediu, care a ales să vină alături de noi în PSD. Îi mulțumesc, de asemenea, și ei.

  Viorel Pop, director general adjunct de la AFIR la Satu Mare. Îi mulțumesc și lui că a venit alături de noi în PSD.

  Fostul nostru coleg, Gabriel Mihali, director la AFIR Satu Mare. A fost consilier județean la PMP, a renunțat la acest mandat ca să revină înapoi în PSD. Îi mulțumesc.

  Gheorghe Șimon, fostul candidat la Primăria Odoreu din partea ALDE. Este jurist, actualmente este director adjunct la Direcția Agricolă, și el a venit în PSD. Îi mulțumesc.

  Ovidiu Răfan, de la Direcția Tehnică din Consiliul Județean, pe care îl cunosc de foarte mulți ani, și m-am bucurat că a venit alături de noi în PSD. Îi mulțumesc, de asemenea, și lui.

  Am să îi mulțumesc încă odată primarului orașului Tășand, Adrian Farcău. Acesta a fost consilierul local PSD la Tășnad, în 2020 a hotărât să candideze din partea PSD dar cu o alianță mai mare, Uniți pentru Tășnad. Din ambiții personale a altora, nu a lui, a fost aleasă altă variantă de lucru, astfel că Adrian Farcău a fost ales primar de Tășnad. Acum s-a întors în PSD, acolo unde îi este locul. Îi mulțumesc lui Adrian Farcău pentru că face politica PSD pentru orașul Tășnad.

  Un alt primar la care țin foarte mult este Cosmin Krișan. Acesta a candidat la funcția de primar din partea ALDE, dar cu sprijinul PSD. Atunci ne-am înțeles cpă va veni ziua în care vom colabora. Și îi mulțumesc că a revenit în PSD.

  Eu am revenit la conducerea partidului și încerc ca, încet-încet să îi aduc înapoi pe cei care, sub o formă sau alta, s-au îndepărtat de PSD”, a mai spus Mircea Govor.

  Uniți pentru Satu Mare în jurul PSD

  Totodată, președintele PSD Satu Mare a pezentat și sloganul social democraților pentru oamenii politici sătmăreni, dar și pentru simpli cetățeni.

  ”Deci mesajul meu pentru toți politicienii din Satu Mare și pentru cetățenii județului, pentru presa sătmăeană este următorul: Uniți pentru Satu Mare în jurul PSD. Acesta este mesajul meu la care țin foarte mult.

  La mine nu mai sunt valabile promisiunile, mai ales cele neonorate. Gata, m-am săturat. Eu i-am spus la un om politic important din județ: Măi frate, eu după fentă nu merg. Am fost fotbalist, am fost președinte al unui club de fotbal, și pot să fac eu fente, dacă vreți. Dar eu prefer să fiu om corect, nu să fac fente.

  La mine funcționează corectitudinea, cuvântul dat, și totdeauna când mi-am dat cuvântul așa a fost”, a mai precizat Mircea Govor.

  PSD o punte de legătură între societatea civilă, autorități și cetățeni

  În cadrul conferinței de presă au mai luat cuvântul Adrian Farcău, Cosmin Krișan și Claudiu Ținca.

  ”PSD se dorește să fie o punte de legătură între societatea civilă, autorități și cetățeni, adică exact activitățile pe care le desfășor zi de zi în calitate de avocat, dar de data aceasta cu forța unui partid politic și puternic la nivel de Satu Mare. Aceasta a fost ceea ce m-a determinat să intru în PSD și sper ca, împreună cu președintele Mircea Govor, să facem o echipă bună, astfel încât la viitoarele întâlniri pe care le vom avea să vă putem prezenta și proiecte iar ulterior, reușite”, a declarat Claudiu Ținca.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img