More


  Poliția locală, alături de TINE(ri)!

  - Advertisement -

  Activitățile întreprinse de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroul Siguranță Școlară pe linia creșterii gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise continuă pe perioada vacanței de vară, casele de tip familial și centrele de plasament aflate în subordinea DGASPC Satu Mare constituind gazdele .

  În acest context, polițiștii sătmăreni s-au întâlnit cu tinerii din instituțiile de protecție CTF TEODORA NOROIENI, CTF ORHIDEEA RĂTEȘTI, CTF IRIS BERINDAN, CTF ȘTEFANIA OAR, tineri vulnerabili, aflați în situații de risc de multe ori care beneficiază și de programul de mentorat ,,Suntem alături de TINE(ri)!” din partea polițiștilor sătmăreni din structura prevenire.

  Pe lângă dezideratele propuse a fi atinse în cadrul programului de mentorat (facilitarea în societate a tinerilor, încurajarea tinerilor în ceea ce privește depășirea condiției de ,,asistat”, orientarea vocațională și dezvoltare personală), în cadrul întâlnirilor polițiștii au abordat și tema prevenirii consumului de substanțe interzise, legislația, riscurile și consecințele asociate, instituțiile cărora le pot solicita sprijin și consiliere vizând acest fenomen.

  Pornind de la experiențele relatate de către tinerii care au experimentat tentația substanțelor interzise s-au adus în prim plan efectele dramatice în sfera autodezvoltării personale și sociale ale consumului de alcool și droguri, problematica dependenței cu implicațiile medicale, emoționale și psihice ce afectează tânărul consumator. Devenirea sa ca cetățean de bază al comunității, adultul de mâine care cunoaște și respectă legea, dezvoltarea profesională, toate aceste aspecte au fost abordate adaptat particularităților de vârstă și individuale.

  Testarea ochelarilor care simulează efectele consumului de substanțe interzise cu distorsionarea realității înconjurătoare, a simțurilor, coordonarea mișcărilor, atenției, capacității de concentrare și raționamentului analitic au relevat complexitatea și dramatismul fenomenului, consecințele pe termen scurt și lung în sfera dezvoltării personale și sociale ale tânărului și așa vulnerabil, aflat sub incidența unei măsuri de protecție.

  Demersurile întreprinse în cadrul programului de mentorat ,,Suntem alături de TINE(ri)” de către polițiștii sătmăreni vor continua pe întreaga perioadă a vacanței de vară, problematica antidrog constituind o prioritate pentru Poliția Română, un subiect de actualitate ce va fi abordat pe parcursul următoarelor întâlniri cu tinerii aflați în sistemul de protecție.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img