More


  Program de prevenire a recidivei infracțiunilor săvârșite sub influența alcoolului

  - Advertisement -

  Reintegrarea socială a persoanelor condamnate la pedepse privative și neprivative de libertate ca urmare a săvârșirii de infracțiuni asociate consumului de alcool sau droguri reprezintă una din prioritățile Penitenciarului Satu Mare.
  În vederea atingerii acestui deziderat, s-au alăturat și reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare și ai Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, precum și ai Serviciului Rutier.
  Astfel, în cursul zilei de 19 iulie a.c., reprezentanți din cadrul celor 3 instituții au început seria de activități din cadrul programului SAFE CHOICES, inițiat de către Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare, proiect ce vizează creșterea gradului de conștientizare a riscurilor consumului de substanțe psihoactive și a motivației pentru renunțarea la acest tip de comportament, de către persoanele condamnate la pedepse privative și neprivative de libertate, ca urmare a săvârșirii de infracțiuni asociate consumului de alcool și droguri, din județul Satu Mare.
  Programul presupune organizarea și desfășurarea de grupuri de discuții cu persoanele condamnate la pedepse privative și neprivative de libertate ca urmare a săvârșirii de infracțiuni asociate consumului de alcool sau droguri iar pe termen lung vizează îmbunătățirea siguranței participanților în trafic.
  Scopul final al activităților constă în prevenirea riscului de recidivă, prin producerea unor schimbări la nivel cognitiv și comportamental, care susțin conștientizarea pericolelor de către persoanele condamnate, pentru a nu mai comite în viitor infracțiuni asociate consumului de alcool și droguri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img