Cupa României debutează cu o fază regională, în care reprezentantele județelor țării, respectiv reprezentanta capitalei București, un număr de 42 de echipe, vor fi împărțite în șapte zone, rezultând șapte câștigătoare regionale care merg în turul 1. În această ediție vor lua startul 41 de echipe, fiindcă Covasna nu are reprezentantă.

În fiecare regiune au fost determinate două grupe a câte trei echipe, urmând ca acestea să joace fiecare cu fiecare, rezultând, astfel, trei meciuri în fiecare grupă, după ce s-a aplicat programul tabelei Berger de 4. Câștigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, astfel vor rezulta șapte calificate mai departe. Aceste șapte echipe învingătoare vor primi fiecare un trofeu al Cupei României pentru regiunea câștigată.
Jocurile din cadrul grupelor fazei regionale a Cupei României vor avea loc în zilele de 6, 9 şi 13 iulie cu începere de la ora 18:00, iar cele din cadrul finalelor vor avea loc în data de 16 iulie, cu începere de la ora 17:30, pe terenuri neutre, ce vor fi anunțate ulterior de FRF.
Astfel, Recolta Dorolț echipă ce a câștigat faza județeană a Cupei României va debuta miercuri la Iclodj în noul format al Cupei României.
Recolta va întâlni pe Supporter 2.0 Cluj, echipă învinsă la barajul de promovare în liga a 3-a de campioana județului, Victoria Carei. Apoi pe 12 iulie, Recolta va juca la Dorolț cu Crișul Sântandrei.
Așadar trupa lui Cosmin Iuhas nu a avut prea mult timp de vacanță și odihnă după finalul epuizant de sezon din județ…Rămâne de văzut cu câtă seriozitate vor aborda echipele calificate această fază, una care la prima vedere aduce mai multe cheltuieli decât…beneficii!

Regiunea 2 / Nord-Vest
Grupa 1: Sălaj, Bistrița-Năsăud, Maramureș
Someșul Feldru (Bistrița-Năsăud) – CSM Sighetu Marmației (Maramureș), Rapid Jibou (Sălaj) – Someșul Feldru, CSM Sighetu Marmației – Rapid Jibou
Grupa 2: Bihor, Cluj, Satu Mare
Supporter 2.0 Cluj-Napoca (Cluj) – Recolta Dorolț (Satu Mare), Crișul Sântandrei (Bihor) – Supporter 2.0 Cluj-Napoca, Recolta Dorolț – Crișul Sântandrei
În turul 1 al Cupei României intră cele șapte câștigătoare ale fazei regionale și 69 de echipe din Liga 3, participând, astfel, un număr total de 76 de cluburi.

Se execută lovituri de departajare la finalul jocurilor indiferent de scor
FRF informează și că la finalul fiecărui meci din grupe se vor executa lovituri de departajare, indiferent de scorul final. Excepţie pot face meciul al doilea și al treilea, doar în situaţia în care echipa calificată din grupă în finala regiunii a fost deja stabilită ca urmare a rezultatelor din primele două meciuri, situaţie în care nu va mai fi necesară executarea loviturilor de departajare.
Rezultatul loviturilor de departajare va fi folosit drept criteriu de departajare în cazul în care la finalul meciurilor dintr-o grupă va exista o egalitate perfectă a liniei de clasament între două sau mai multe echipe.
În situaţia în care şi după aplicarea criteriului loviturilor de departajare egalitatea perfectă între cluburi se va păstra în clasament, ca ultim criteriu de departajare se va proceda la tragerea la sorţi a echipei calificate în finala regiunii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here