More


  Sesiune informativă în cadrul campaniei de prevenire a consumului de subtanțe interzise

  - Advertisement -

  Astăzi, 8 iulie , polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, în parteneriat cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare au desfășurat sesiuni informativ preventive în parcul acvatic AQUASTAR din municipiul Satu Mare, în cadrul campaniei naționale de prevenire a consumului și traficului de substanțe interzise ,,Dincolo de aparențe!”.

  La info point-ul stabilit în incinta parcului acvatic, polițiștii au purtat discuții libere cu cei prezenți-copii, tineri și adulți, având ca deziderat informarea cu privire la efectele substanțelor psihoactive și consecințele consumului și traficului acestora asupra funcționării normale a organismului, cu accent pe răspunderea penală în cazul săvârșirii acestor infracțiuni.

  S-a oferit oportunitatea participanților la întâlnirea cu polițiștii și reprezentanții Centrului Antidrog să își exprime opiniile și îngrijorările referitor la acest fenomen și, totodată, să transmită mai departe gândurile lor sub forma unor mesaje preventive.

  Pornindu-se de la premisa că, consumul acestor substanțe interzise modifică senzațiile, percepțiile, gândirea, atenția, voința și generează tulburări în întreaga viață afectivă, emoțională a consumatorilor, doritorii au avut posibilitatea să conștientizeze pe viu, în mod direct și cu mintea limpede toate aceste aspecte prin experimentarea ochelarilor tematici pentru simularea intoxicării cu alcool și droguri. S-a reușit  astfel, clarificarea riscurilor și pericolelor consumului de substanțe interzise (droguri și alcool), prin evidențierea numeroaselor deteriorări ale stării fizice.

  Mesajele preventive transmise s-au centrat pe încurajarea, în special a copiilor și tinerilor vizând adoptarea unui comportament  preventiv pe perioada vacanței de vară și petrecerea timpului liber ,,DINCOLO DE TENTAȚII, DINCOLO DE APARENȚE”, fără delincvență juvenilă și fără a se afla la limita încălcării legii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img