More


  VIDEO. DEZASTRU ECOLOGIC pe SOMEȘ! Se BRACONEAZĂ cu CURENT ELECTRIC

  - Advertisement -

  Este incredibil ce se întâmplă pe râul Someș, pe raza județului Satu Mare. Se braconează cu nesimțire. Martori oculari au declarat pentru Gazeta de Nord Vest că unii braconieri folosesc electricitatea pentru a prinde pești. Practic, peștii sunt electrocutați cu un generator electric, după care sunt culeși cu plasa. Asta în ciuda faptului că, în prezent, rîul Someș are printre cele mai scăzute debite de apă din istoriea măsurătorilor. Aceleași surse GNV susțin că braconierii sunt prinși, amendați, dar revin înapoi pe Someș.

  VIDEO AICI

  Dovadă clară

  Sursa GNV în acest caz este un pescar pasionat care a surprins pe camera telefonului său cum se braconează, asta fiind și o dovadă clară, de necontestat.

  Imaginile prezntate au fost realizate în zona podului dintre Seini și Pomi. Se poate vedea clar că, la un moment dat, în zonă apare o barcă ce pare pneumatică, în care se află un individ. Este clar că e noapte.

  Când ajunge la un moment dat, individul aruncă ceva în apă, ce par a fi niște fire de metal, apoi pornește un generator de curent electric ce funcționează cu benzină, care se pe barcă.

  ”Se braconează cu curent electric pe Someș și nimeni nu ia nicio măsură, asta în timp ce oamenii pasionați de pescuit plătesc câte 150 de lei cotizație. Braconierul aruncă firele în apă și pornește generatorul de curent electric care este în barcă. Acolo pe barcă se vede un generator de curent electric”, spune sursa GNV.

  Braconierul a mai fost prins

  Pescarul care a trimis aceste imagini către Gazeta de Nord Vest spune că braconierul, care este din Potău, a mai fost prins, dar de fiecare dată se întoarce pe Someș.

  Din păcate, nu este singurul. Sursa GNV susține că sunt unii dotați cu sonar, iar unde dau de bancuri de pește. fac părpăd.

  Pedeapsa este aspra, și totuși…

  Cu toate că pedeapsa pentru pescuit electric este aspră, unii braconieri nu țin cont de asta.

  Iată ce spune OUG 23/2008:

  Art. 65. – (1) Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani: a) pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanțe toxice și narcotice de orice fel, precum și folosirea armelor de foc în scopul omorârii peștilor sau altor viețuitoare acvatice;

  În această situație se pune întrebarea: Cum mai reușesc acești indivizi să vină braconaj electric dacă ei ar tebui să fie la răcoare, că tot e caniculă….  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img