More


  FRF. Dacian Nastai vs Bogdan Andone în prima etapă a Ligii a 2-a

  - Advertisement -

  Mult-așteptatul debut al noului sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, cu Steaua și Dinamo printre cele 20 de participante, se apropie cu pași repezi de start.

  Data de 4 august, joi, va fi cea în care va avea loc primul meci oficial al primei etape, iar 9 august, într-o zi de marți, se va încheia runda. FRF și deținătorii de drepturi TV ai Ligii 2 continuă, astfel, și în noul sezon obișnuița de a începe etapa într-o zi de joi și a o termina marțea, cum s-a întâmplat de multe ori în campionatul trecut, la finalul căruia au promovat Petrolul, FC Hermannstadt, direct, și ”U” Cluj, în urma unui baraj cu Dinamo. Prima etapă a sezonului 2022-2023 începe cu un meci în care Dinamo este oaspete și se încheie cu un joc în care Steaua este gazdă.

  Progresul Spartac – Dinamo este meciul ales să dea startul noului sezon de Liga 2, primul din istoria sa în care o are în componență pe Dinamo, echipă care în această vară a retrogradat pentru prima dată în existența sa de 74 de ani.

  Jocul este programat joi, 4 august, de la ora 18:00, pe terenul sintetic al bazei FRF de la Buftea, acolo unde va evolua pentru început pe teren propriu nou-promovata Progresul Spartac, al cărui propriu stadion nu a fost omologat.

  Vineri este programat un meci în care gazda se anunță una dintre echipele surpriză ale noului sezon. Unirea Slobozia, formația preluată în această vară de Costel Enache, va întâlni nou-promovata Minaur Baia Mare. Jocul începe de la ora 17:00, pe stadionul 1 Mai din Slobozia.

  Ulterior, sâmbătă, de la ora 11:00, sunt stabilite, cel puțin până în acest moment, fiindcă n-ar fi nicio surpriză dacă programul ar suferi modificări, șase partide, la Râmnicu Vâlcea, Timișoara (Știința), Târgu Jiu, Dej, Chiajna și Buzău. Cele șase meciuri le puteți vedea mai jos.

  Iar la Timișoara vom avea un duel interesant între echipele antrenate de Bogdan Andone și Dacian Nastai. Poli Timișoara va întâlni Unirea Constanța într-un duel al antrenorilor ce au legătură cu fotbalul sătmărean. Bogdan Andone a debutat ca principal la Olimpia Satu Mare în vreme ce Dacian Nastai a ajuns la satelitul neoficial al celor de la FCSB după ce sezonul trecut a activat la Sportul Șimleu.

  ”Aștept primul meci al sezonului în Liga a 2-a. Sunt emoții firești înaintea primului meci oficial și sincer vă spun mi-aș fi dorit să evit un duel cu echipa lui Bogdan ( nr Andone) încă din prima rundă. Sper să facem o treabă bună , avem un lot format în mare parte din jucători tineri care mi doresc să faca rapid pasul spre prima ligă!” spune Dacian Nastai.
  Și tot sâmbătă, dar de la ora 11:30, la Galați se anunță din nou un stadion arhiplin, la prima partidă a nou-promovatei SC Oțelul. Aceasta o va întâlni pe Poli Iași. Va fi un derby al Moldovei.

  Duminică și luni nu se joacă în Liga 2, conform programării actuale, cu rezerve față de jocul Gloria Buzău – Ripensia, iar etapa se va încheia marți seară.

  De la ora 20:30, în Ghencea, Steaua primește vizita unei alte echipe bucureștene din competiție, a Metaloglobusului.

  Program etapa 1 Liga 2, sezon 2022-2023:

  joi, 4 august 2022, ora 18:00

  Progresul Spartac – Dinamo – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport

  vineri, 5 august 2022, ora 17:00

  Unirea Slobozia – Minaur Baia Mare – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport

  sâmbătă, 6 august 2022, ora 11:00

  CS Comunal Şelimbăr – FC Braşov

  Politehnica Timișoara – Unirea Constanţa

  Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CSC Dumbrăviţa

  Unirea Dej – FK Miercurea Ciuc

  Concordia Chiajna – CSM Slatina

  Gloria Buzău – Ripensia Timișoara

  sâmbătă, 6 august 2022, ora 11:30

  SC Oţelul Galaţi – Politehnica Iaşi – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport

  marți, 9 august 2022, ora 20:30

  Steaua – Metaloglobus Bucureşti – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img