More


  REACȚIE. Acuzații dure aduse de UDMR lui Adrian Cozma

  - Advertisement -

              Conducerea UDMR Satu Mare a avut . joi, în cadrul unei conferințe de presă, o reacție fermă după ce liderul liberal, Adrian Cozma, a anunțat că PNL Satu Mare se retrage de la guvernarea locală. Liderii Uniunii nu s-au sfiit să îl numească pe Cozma drept ”Micul Dictator”. De asemenea, au fost anunțate schimbări majora la conducerea Primăriei Satu Mare la nivelul viceprimarilor.

  Vicepreședinții CJ, schimbați printr-o procedură legală

  Pataki Csaba, președinte al Consiliului Județean și membru al UDMR, a ținut să menționeze că din respect pentru opinia publică și presa locală a convocat această conferință, și că decizia liberalilor este una pe care ei “nu o înțeleg”.

  “În data de 15, luni, s-a format o nouă coaliție la nivelul județului Satu Mare în ceea ce privește Consiliul Județean, în urma căreia 23 de aleși au decis ca pentru stabilitatea județului și pentru a continua toate proiectele de dezvoltare să formeze o nouă majoritate. În data de 16, dimineața, s-au derulat formalitățile. Pe urmă, între timp, ați fost chemați la o conferință de presă unde…nici dumneavoastră, dar nici participanții nu au știut ce se anunță! Noi n-am înțeles ce doresc să facă…noi ne-am dus administrativ mai departe, am schimbat cei doi președinți cu mai bine de două treimi, deci 70% din consilieri” a declarat Pataki Csaba, dând o descriere a acestei telenovele politice.

  Pataki Csaba a mai ținut să adauge faptul că atât prin alocările bugetare, cât și prin susținerea proiectelor de dezvoltare din toate părțile județului, niciodată nu au făcut diferențe în funcție de culoarea politică. Pe această cale I-a asigurat si pe toți primarii liberali că o să fie tratați ca și până acum.

  Comunicarea constructivă cu Adrian Cozma, după spusele lui Pataki Csaba, a fost una aproape inexistentă și pline de atacuri, la toate nivelurile. Acest fapt a dus și la decizia ruperii relațiilor cu aceștia, la competențele președintelui liberal.

  Kereskenyi: Cozma, ”Micul dictator”

  Primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi, și-a împărtișit, de asemenea, punctul de vedere legat de această situație, cu atacuri dure asupra lui Adrian Cozma

  “Este păcat că acest partid de tradiție, Partidul Național Liberal, a ajuns pe mâna unui oportunist ieftin! Astăzi m-am întors din concediu, iar în concediu am aflat veștile însă…contrar celor declarate de domnul actual lider al PNL Satu Mare nu am văzut nici o demisie din parte colegilor viceprimari…ceea ce denotă că liderul nu este prieten cu adevărul! Adică a mințit că sunt niște demisii. Mie mi s-a părut un lucru foarte ciudat că acest domn ne acuză cu totalitarismul. Acuză cu totalitarism pe UDMR o persoană care în propriul partid este denumit „micuțul dictator”. Revenind la relația cu PNL-ul, știți foarte bine, de-a lungul celor șase ani de guvernare locală UDMR a fost un partener corect și loial față de PNL, în care am fost atât la conducere județului cât și a municipalității. Dacă vorbesc din partea primăriei, tot timpul am avut relatii foarte bune.” a explicat Kereskényi.

  “Toate proiectele din ultimii șase ani derulate de primăria Municipiului Satu Mare au fost însușite și de către PNL. Au fost discutate cu ei înainte și au fost însușite de către consilierii locali și colegii din executiv. Singurul proiect care nu era votat de către colegii din PNL era, dacă vă aduceți bine aminte, era acel proiect cu steagul municipiului Satu Mare…și atunci PNL a căzut în ridicol, pentru că acel proiect a fost votat de toate formațiunile politice” a mai ad[ugat acesta.

  La nivelul coaliției guvernamentale nu există tensiuni în ciuda celor întâmplate la Satu Mare, această remarcă fiind adusă de Senatorul Turos Lóránd .

  Amintim faptul că, în cadrul ședinței “de îndată” din cadrul Consiliului Județean, PSD a revenit din nou la conducere în județul Satu Mare. Începând de marți, social democrații au doi vicepreședinți la Consiliul Județean. Este vorba despre Lenuţa Cornea şi Oliviu Buzgău. Aceștia i-au înlocuit pe foștii vicepreședinții PNL, Ioan Rus și Cristian Valer Beșeni, care au fost eliberați marți din funcție în urma unei proceduri democratice.

  Șipoș Diana-Livia  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img