More


  VIDEO. Răspuns tranșant al președintelui CJ pentru cei din Balta Blondă și Sătmărel

  - Advertisement -

  Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, le-a dat un răspuns tranșat locuitorilor din Balta Blondă și Sătmărel în ceea ce privește deblocarea drumului de acces de peste calea ferată blocat de la inaugurarea Soselei de Centură. Acesta a spus clar că, cel puțin pentru o primă fază, drumul respectiv va fi deblocat cel mult pentru pietoni și bicicliști, în niciun caz pentru autoturisme.

  VIDEO AICI

  Sute de kilometri în plus pe lună

  Luni dimineața, o delegație a cetățenilor din Balta Blondă și Sătmărel a fost primită în audiențe de președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, însoțit de directorul tehnic din cadrul Consiliului Județean, Ioan Șereș. Subiectul discuției a fost același, deschiderea pentru trafic a drumul de acces de peste calea ferată din zonă, drum blocat odată cu darea în folosință a Șoselei de Centură a municipiului Satu Mare.

  Cetățenii din Balta Blondă și Sătmărel au spus, și de această dată, că sunt obligați să facă sute de kilometri în plus în fiecare lună din cauza faptului că tronsonul de drum este închis, iar ca să ajungă în municipiul Satu Mare trebuie să facă un ocol până pe centură.

  ”Înainte, pentru a-mi duce copilul la Liceul German, din Balta Blondă făceam doi kilometri, dus-întors. Acum, fac opt kilometri dus-întors în fiecare zi. Și pe zi mai fac cel puțin șase-;apte drumuri. Pe lună, fac sute de kilometri în plus. Asta înseamnă cel puțin 500 de lei în plus pentru combustibil, la care se mai adaugă timp. Cine îmi dă mie acești bani. De unde iau acești bani ca să îi dau pe combustibil. Când este atât de simplă soluția de a debloca acest drum”, a spus unul dintre cetățenii din Balta Blondă.

  Răspunsul președintelui

  Președintele Pataki Csaba a răspuns tranșant că cel puțin în perioada imediat următoare acea porțiune de drum nu va putea fi deschisă pentru autoturisme, așa cum își doresc cei din Balta Blondă.

  ”Deocamdată acea porțiune de drum va fi deblocată doar pentru pietoni și bicicliști. Pentru autoturisme nu se poate. Și azi dimineață am vorbit cu cei de la CNAIR și le cer să găsească soluții pentru a debloca în cel mai scurt timp criza din Balta Blondă și Sătmărel. Vom face demersuri cât de des se poate pe lângă ei de la CNAIR să rezolve această problemă cât mai repede posibil. Dar vă spun de acum: doar pentru pietoni și bicicliști”, a precizat Pataki Csaba, susținut din punct de vedere tehnic și de Ioan Șereș.

  Curse Transurban mai frecvente

  Președintele CJ a mai precizat că va avea o discuție cu conducerea Primăriei municipiului Satu Mare astfel încât să fie găsită o soluție ca să fie crescută frecvența curselor Transurban în zonă, lucru agreat, în principiu de o parte dintre locuitorii din zonă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img