More


  Programul național ,,EROII INTERNETULUI”- Implementat în școlile sătmărene

  - Advertisement -

  Începutul anului școlar  2022 – 2023 a constituit prilejul pentru polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității să aducă în prim plan programul național ,,EROII INTERNETULUI”, pentru a fi implementat și în școlile sătmărene.

  Programul ,,EROII INTERNETULUI” este un program național inițiat de Google România, Asociația Adfaber și susținut de Poliția Română, care  îi învață pe copii noțiuni fundamentale despre siguranța digitală și cea din mediul online, astfel încât ei să poată explora lumea online cu încredere.

  Pornind de la premisa că, pentru a profita de toate avantajele oferite de internet, copiii trebuie să fie pregătiți să ia decizii înțelepte se impune o anumită formare din partea unor specialiști în domeniu, care să atragă atenția și să sensibilizeze cu privire la pericolele existente în mediul online, la internetul ,,în culori și umbre”.

  În acest context, polițiștii din structura prevenire s-au întâlnit cu cadrele didactice din unitățile școlare sătmărene : Liceul Sportiv Satu Mare, Școala Gimnazială Botiz, Școala Gimnazială ,,Avram Iancu ” Satu Mare, Școala Gimnazială ,,Ion Creangă” Satu Mare, Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” Satu Mare, Școala Gimnazială nr. 3 Carei în vederea promovării programului și prezentării aspectelor fundamentale ale platformei.

  Totodată, polițiștii au prezentat platforma programului, care include un joc online distractiv și fără costuri, care face ca învățarea despre siguranța digitală să fie interactivă – la fel ca internetul în sine. Aici, participanții își vor ajuta colegii internauți să lupte împotriva hackerilor, tentativelor de pishing, agresorilor și celor care împărtășesc prea multe, punând în practică abilitățile de care au nevoie pentru a fi buni utilizatori digitali.

  În cadrul întâlnirii cu cadrele didactice s-a prezentat și programa ,,Eroii Internetului”, care oferă instrumentele și metodele de care au nevoie pentru a preda noțiunile fundamentale de siguranță digitală. Materialele dezvoltate de Google permit cadrelor didactice să aducă cele mai pertinente discuții și emoția jocului în sala de clasă. În program sunt incluse planuri de lecție pentru cele cinci capitole, cu activități și fișe de lucru care au fost concepute pentru a completa jocul și care vor fi implementate de către cadrele didactice în colaborare cu polițiștii din structura prevenire, în anul școlar 2022 – 2023.

  În perioada următoare, polițiștii din structura prevenire vor fi prezenți și în alte unități școlare din județul Satu Mare, care vor deveni  partenere în implementarea programului, SIGURANȚA ÎN MEDIUL ONLINE fiind un deziderat comun al ȘCOLII, FAMILIEI și POLIȚIEI.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunt mediu

  0

  Bogdaproste!

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare