More


  Sport și cultura generală la „Hexatlonul Liceelor Sătmărene”. Concursul se află la prima ediție

  - Advertisement -

  În cadrul Liceului cu Program Sportiv din Satu Mare, a avut loc timp de două zile prima ediție a concursul de tip exatlon intitulat „Hexatlonul Liceelor Sătmărene”.

  Acest evenimentul a fost susținut de Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, Inspectoratul Școlar, Consiliul Școlar al Elevilor, Aushopping, Liceul cu Program Sportiv, Asociația Economică Germano-română și de către Biblioteca Județeană.

  Proiectul dorește să aducă împreună liceele și să promoveze nu doar învățatul ci și sportul și să formeze un echilibru între cele două, de aceea în cadrul concursului au existat șase probe dintre care trei sunt sportive, iar celelalte trei sunt de cunoștințe ori talente.

  Proba de cultură generală a constat într-un quiz în care toate echipele, timp de un minut, au trebuit să răspundă deodată, scopul organizatorilor fiind ca fiecare participant să contribuie activ la scorul echipei.

  „Noi ne dorim ca atât sportivii cât și cei care se concentrează pe alte direcții, să aibă o dezvoltare echilibrată”, a precizat Darian Ieneșoiu, coordonatorul Sam Studia.

  Darian Ieneșoiu, coordonatorul Sam Studia, a mărturisit pentru Gazeta de Nord Vest că pe viitor se dorește ca Hexatlonul Liceelor Sătmărene să atragă și licee din orașele înfrățite.

  În cadrul concursului s-au înscris liceele Mihai Eminescu, Doamna Stanca, Liceul Teologic Ortodox Român Nicolae Steinhardt și Liceul cu Program Sportiv.

   

  Probele la care au fost concurat elevii au fost fotbal, baschet, trasul frânghiei, dezbateri, quiz-ul intitulat „Te pui cu liceele” și o probă în care participanții în cinci minute au trebuit să prezinte un moment artistic.

  Locul întâi la prima ediție a concursului „Hexatlonul Liceelor Sătmărene”, a fost câștigat de Colegiul Național „Mihai Eminescu”, locul doi de Colegiul Național „Doamna Stanca”, locul trei de Liceul cu Program Sportiv, iar locul patru de către Liceul Teologic Ortodox Român Nicolae Steinhardt.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunt mediu

  0

  Bogdaproste!

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare