More

    Majoratul Asociţiei Stea, 18 ani de existenţă

    Asociaţia Stea din Satu Mare şi­-a serbat în data de 1 octombrie 2022, începând cu ora 13.00, majoratul, 18 ani de existență. În cadrul evenimentul de suflet au vut loc jocuri cu copiii, ateliere interesante și schimb de impresii, într-un cadru relaxat de Garden Party.

    La aniversare au luat parte profesori, voluntari, asistenți sociali, dar și viceprimarul municipiului Satu Mare, Adelin Ghiarfaș.

    În urma cu mai bine de 18 ani, cei de la Asociația Stea  au avut un vis și anume de a asigura sprijin pentru copiii care vin din mediile vulnerabile, astfel încât ei să se poată dezvolta armonios.

    „Iată-ne aici după o cale destul de lungă care a pornit de la un vis, a fost un grup de tineri, francezi și români care în loc să dea din umeri  când au văzut că există o problemă, și-au sufulcat mânecile și au decis să facă ceva și astfel s-au pus bazele unei asociații care acum împlinește 18 ani”, a precizat Asociația Stea.

    Asociația Stea a fost creată în 2004 după ce cinci ani de zile au funcționat prin intermediul unei asociații de voluntari din Franța, iar în 2005 s-a creat prima echipă mobilă, iar sătmărenii de la Asociația Stea au observat că existau copii ai străzii în județ. În acelaș an, au reușit să angajeze o mică echipă de asistenți sociali cu experiență de muncă la București care au pus bazele primei echipe mobile din Satu Mare, iar mai apoi în 2007 a fost deschis primul apartament social pentru tineri care a funcționat până în anul 2013 care a ajutat mai mult de 26 de tineri să își găsească un rost în viață, un obiectiv și să reușească să obțină un loc de muncă pe care 19 dintre ei îl păstrează și astăzi.

    Centrele de zi pentru tineri  și pentru copii au fost deschise de către Asociația Stea, în anul 2009, unde s-au axat mult pe partea de educație, până în 2016. În acea vreme membrii asociației au oferit sprijin pentru mai mult de 500 de persoane, însă ei spun că era nevoie de mai mult, respectiv de o investiție în viitor.

    De-a lungul timpului Ascociația Stea a răspuns nevoilor de bază celor care au venit să le ceară ajutorul, aceștia fiind în număr de peste 900 de persoane.

    Un lucru pe care membrii echipei l-au văzut de-a lungul anilor este că orice copil captiv în spirala sărăciei este o pierdere pentru întreaga noastră societate.

    „Copiii au nevoie de noi, de voi, dar nimic din toate astea nu s-ar fi putut întâmpla dacă nu aveam lângă noi oameni minunați și tot ce se întâmplă astăzi se datorează unei echipe care se află aici zi de zi în ciuda multor dificultăți”, au mai adăugat cei de la Asociația Stea.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE