More


  Liga a 3-a: CSM Olimpia Satu Mare- Gloria Bistrița 1-0 ( 0-0). Atitudine, determinare, luptă și trei puncte în derby!

  - Advertisement -

  CSM Olimpia Satu Mare a câștigat meritat derby-ul etapei a 14-a din seria a 10-a. Trupa lui Csik a depășit doar cu 1-0 fostul lider, Gloria Bistrița după un meci ce a depășit în multe momente ca nivel multe partide din eșalonul secund.

  Sătmărenii au arătat determinare, voință, atitudine și au luptat pentru fiecare meci așa cum de puține ori au făcut-o în acest sezon…Iar până la urmă din ocaziile avute a apărut și reușita de TREI puncte a veteranului Mansour.

  Bistrițenii au avut un sigur șut pe spațiul porții la singura lor ocazie. Curtuiuș a trimis din șase metri iar Berbeacă a respins cu un reflex extraordinar în minutul 61.

  Până atunci însă, în prima repriză Gloria a avut noroc la șuturile expediate de Hernando Orte Rodrigo (Rodri), Ciprian Brata, Süveg Nándor sau Zsiga Ervin, și doar intervențiile inspiratului portar , Silviu Bodea au făcut ca la cabine să se intre la egalitate, 0-0.

  Antrenorul Tibi Csik s-a arătat din nou inspirat la schimbări…L-a trimis în teren pe Mansour în locul lui Vaida în minutul 74… Iar în minutul 77, rezerva de lux a Olimpiei a adus victoria Mansour Guyene a marcat din întoarcere de la 14 metri, în colțul drept al porții apărate de Bodea.

  Tot Mansour a fost aproape de o dublă doar că ”foarfeca” senegalezului a trecut puțin pe lângă poartă.

  La finalul partidei Tibi Csik a fost nevoit să efectueze o schimbare a portarilor, după ce Eduard Berbeacă s-a accidentat grav. Datorită regulii numărului de juniori, care trebuie să fie pe teren în timpul jocului, Berbeacă nu a putut fi înlocuit , de aceea staful tehnic a a decis, să-l timită în teren pe portarul Iulian Anca-Trip în locul jucătorului de câmp, Rodri, iar juniorul Berbeacă a treminat meciul în teren, în tricoul unui jucător de câmp și într-un picior.

  Cu această victorie CSM Olimpia a egalat la puncte Gloria Bistrița-Năsăud, iar noul lider, FC Bihor Oradea e doar la două puncte distanță.

  Pe 3 decembrie vom avea ultima etapă din acest an în Liga a 3-a, iar CSM Olimpia va juca din nou acasă în compania echipei CSM Sighetu Marmației.În vreme ce Gloria Bistrița are parte de un nou derby, acasă cu liderul FC Bihor.

  Tiberiu Csik, antrenor principal CSM Olimpia Satu Mare:
  „Aceste trei puncte ne asigură locul în play-off în proporție de 70–80 la sută. Eu cred, că băieții de la CSM Olimpia Satu Mare astăzi și-au arătat valoarea reală. Mă bucur foarte mult pentru ei, că au jucat cu o așa determinare acasă cu liderul seriei. Poate că exagerez un pic, dar azi am fost mult peste adversar. Încă nu ne-am asigurat locul în play-off, de accea nu avem voie să greșim în ultimul meci din acest an. Trebuie să câștigăm contra celor din Sighet – asta trebuie să fie atitudinea noastră, corectă.

  Conform ocaziilor mari, poate că 3–1 ar fi fost scorul real al acestui meci. Mă bucur, că Berbeacă a avut inspirația la faza cea mai importantă a oaspeților, dar totodată sper, că accidentarea lui nu este gravă.”

  Adrian Falub, antrenor principal, Gloria Bistrița : ” Cred că atitudinea și puterea de luptă a gazdelor a făcut diferența. De altfel în derby-uri aceste lucruri pot fi decisive. În tur noi am cîștigat cu 1-0 și puteam să ne impunem mai clar, azi ( nr sâmbătă) pot zice că s-au inversat rolurile…Am venit încrezători la Satu Mare dar din păcate iată că seria de cinci victorii consecutive se oprește aici pentru noi. Știam că Mansour chiar și la anii lui e foarte periculos…Și ne-a taxat”

  LIGA 3, SERIA 10, ETAPA 14
  CSM Olimpia Satu Mare –CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 1–0 (0–0)
  Marcator: Mansour Guyene 77.
  CSM Olimpia: Eduard Berbeacă – Alex Negrea, Mihăiță Mureșan, Ciprian Brata, Adrian Ciul (64., Călin Vădan), Adrian Micaș (74. Svarczkopf István), Zsiga Ervin, Adrian Bura, Cătălin Vaida (64., Mansour Guyene), Hernando Orte Rodrigo (89., Iulian Anca-Trip), Süveg Nándor (74. Baior Denis). Antrenor principal: Csik Tibor.

  Gloria Bistrița: Bodea- Bactar, Manolache,Copaci- Georgescu, Vasile( min 80 Popescu ), Abdul ( min 80 Buia) , Runcan ( min 80 Tica) , Stoica( min 64 Luca) – Tănase, Davordzie ( min 57 Curtuiuș). Antrenor: Adrian Falub.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare