More


  Rețea de apă modernizată la Satu Mare. În ce cartier

  - Advertisement -

  Rețeaua de apă din cartierul Micro 16 va f moderniată după ce consilierii locali sătmăreni și-au dat gerul votând, în ședința de joi a Consiliului Local al municipiului Satu Mare și proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții ”Modernizare rețea de apă de înaltă presiune în cartierul Micro 16” din Municipiul Satu Mare, aprobat pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului de investiții ”Modernizare rețea de apă de înaltă presiune în cartierul Micro 16” din Municipiul Satu Mare

  Având în vedere prevederile programului național ”Anghel Saligny” care implică depunerea pe platforma electronică a documentelor necesare contractării finanțării, pentru prezentul obiectiv de investiții, în cel mai scurt timp posibil, este necesară aprobarea prezentului proiect de hotărâre.

  Astfel, a fost supus consilieirlor lcoali sătmăreni propunerea de aprobare a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții ” Modernizare rețea de apă de înaltă presiune în cartierul Micro 16” din municipiul Satu Mare, aprobat pentru finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, precum și a sumelor necesare de la bugetul local pentru cofinanțarea proiectului, în vederea semnării contractului de finanțare a acestui obiectiv de investiții.

  Având în vedere ghidul de finanțare a obiectivelor de investiții finanțate prin programul național ”Anghel Saligny” precum și Memorandumul intern cu nr. 89659/01.08.2022 publicat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, este necesară aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Devizului General precum și transpunerea Devizului General prevăzut în cadrul Hotărârii de Guvern 907/2016 în formatul aprobat pentru programul național ”Anghel Saligny”.

  Pentru a asigura alimentarea cu apă potabilă de calitate, pentru a crește siguranța în livrarea apei potabile și pentru a asigura presiunea și debitele de apă necesare în cartierul Micro 16,proiectantul SC Madiso Instal SRL propune trei scenarii.

  Scenariul 1 -fără investiție -nu respectă nici unul dintre criteriile impuse, respectiv calitate,siguranță în exploatare și presiune

  Scenariul 2 -înlocuirea rețelelor de alimentare cu apă sub presiune din OL ,Dn 100 mm în lungime totală de 1 880 m cu tevi de polietilenă tip PEID,PN10,De 110mm. Scenariul respectă cele trei criterii impuse dar prin faptul ca sunt amplasate sub căile de rulare, parcări, trotuare etc,un mare impediment îl constituie costurile mari legate de desfacerea asfaltului,problemele legate de rețelele de energie electrică, gaze, canalizare din zonă.

  Scenariul 3 -Modernizarea rețelelor de alimentare cu apă de înaltă presiune prin tehnologia NO – DIG sau tub în tub.Scenariul respectă criteriile impuse și are în plus avantajele prețului mai scăzut și perioada mai scurtă de realizare.Tehnologia NO-DIG este astăzi una din cele mai performante metode de recondiționare pentru conducte de apă potabilă. Din aceste motive , scenariul 3 este soluția propusa de proiectant.

  Conform Anexei 1.1 apă și Anexei 2 care fac parte integrantă a prezentei hotărâri, indicatorii tehnico-economic propuși și aprobați în proiect sunt

  Valoarea totală a investiției 1 106 710,00 lei (fără TVA)

  din care construcții-montaj 674 500,00 lei (fără TVA).

  Proiectul a fost aprobat în unanimitate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunt mediu

  0

  Bogdaproste!

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare