More


  Să fie acesta un exemplu bun de justiție! Justiție după bunul plac?

  - Advertisement -

  Nu despre problemele de justiție din România și nici despre plângerile făcute de către unii politicieni altor politicieni vreau să vorbesc. Ce este de “căcat “ la noi de la anul va începe. Lupta pentru putere acum că s-au schimbat legile este clar cum se va da. Și deja de telejustiția de la noi din țară sunt mai mult decât sătul și trebuie să ținem cont că este Postul Crăciunului și eu postesc și tot m-am săturat. Nici despre noile probleme apărute la nivel mondial în Iran care cică vor să atace Qatarul acum în plin Campionat Mondial nu voi vorbi.

  A început marele bal așa cum bine știm, de rezultate vă spune colegul meu Florin Mureșan, mie mi-a atras atenția o întâmplare mai puțin obișnuită și tratată diferit de ce se întâmplă la noi. Culmea, chiar o jurnalistă compatrioată cu Leo Messi, Dominique Metzger, a fost jefuită în timpul unei transmisii în direct pentru canalul Todo Noticias din Argentina tocmai din Doha. În timp ce dansa cu mai multe persoane pentru a face o transmisie profesionistă și probabil vrând să arate atmosfera de sărbătoare din timpul campionatului mondial acesteia i-a fost sustras portofelul. Suntem ferm convinși că hoțul era profesionist știut fiind faptul că la manifestări de această natură indiferent unde s-ar afla este plin de hoți, oportuniști, șmecheri. Nu se specifică unde ținea portofelul, în geantă sau în buzunar. Din filmările pe care le-am văzut, aceasta avea o geantă tip poștaș la ea și posibil că acolo își ținea portofelul cu bani, carduri și acte. Dar când a anunțat jaful polițiștii i-au promis că îl vor identifica pe făptaș și au întrebat-o cum dorește să fie hoțul pedepsit? Să fie condamnat la 5 ani de închisoare sau deportat? Femeia de bună credință a insistat că ea își vrea doar lucrurile înapoi.

  Păi vă dați seama, dragi cititori, ce s-ar fi răspuns la noi la o astfel de întrebare? La cât ne place nouă sângele îl și condamnam la vreo 50 de ani de pușcărie! Ce mai, dacă ar fi să întrebi doi politicieni rivali ce și-ar dori unul altuia… clar ce ar răspunde… închisoare pe viață!

  Să nu fiu înțeles greșit, nu sunt de acord cu hoțiile de nici un fel și nici cu “fărădelegile”, dar m-a surprins atitudinea jurnalistei la adresa hoțului. M-am tot gândit cum reacționam eu sau oricine din România. Clar îi ceream toți cei 5 ani de pușcărie. Și oare de ce? Să fie pentru că asta ni s-a băgat în cap în ultimii 12 ani. Și noi zilnic tot asta vrem sânge. Oare suntem noi prea corecți sau prea nefericiți și spălați pe creier?

  Răzvan Govor  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare