More


  VIDEO/FOTO. PROTEST. Fermierii au intrat cu tractoarele în Sătmar. Acțiune cu peste 70 de utilaje agricole

  - Advertisement -

  Fermierii sătmăreni au realizat luni cea mai mare acțiune de protest al lucrărtorilor din domeniul agricol la niveul județului Satu Mare. Peste 70 de tractoare și utilaje agricole au fost aduse de fermierii sătmăreni în municipiul Satu Mare, arătându-și astfel nemulțumirea față felul în care sunt tratați de marile lanțuri de magazine, dar și față de legislația actuală în domeniul agricol.

  VIDEO AICI

  Acțiunea de protest a început luni dimineața la Cooperativa Samus Lact din Botiz, unde mai mulți fermieri din județ s-au întâlnit fiind nemulțumiți atât de legislația din domeniul agricol, cât și de felul în care sunt tratați de marile magazine.

  ”Jos otrava de pe rafturi” sau ”Nu omorâți zootehnia românească” au fost doar câteva dintre banerele afișate de protestatari.

  Fermierii, de această dată crescători de bovine, avertizează că se află sub spectrul falimentului, nu doar din cauza crizei energetice și a situațiilor neprevăzute, ci și din cauza lipsei unei legislații care să îi protejeze pe ei și pe consumatori.

  „Această manifestare vine ca și un semnal de alarmă pentru comerțul românesc local care nu respectă legislația în vigoare. Criza alimentară ne pândește, fermierii sunt amenințați să falimenteze datorită unor situații neprevăzute ca seceta, războiul, creșterile de preț, iar concurența procesatorilor este neloială. Statul îndeamnă formarea lanțului alimentar scurt complet, cu procesarea materiei prime, sub formă de lapte, însă produsele finite nu pot ajunge la consumatorii locali datorită acelora care sunt nenaturale, ba mai mult importante”, spun organizatorii protestului.

  VIDEO AICI

  Fermierii nu au venit singuri la acțiunea de protest. Au adus cu ei și peste 70 de tractoare și utilaje agricole. La un moment dat, toate aceste utilaje s-au încolonat și de la Botiz, pe șoseaua de Centură, au pornit spre Satu Mare. pe tot parcusul drumului au clanxonat, încercând, în acest fel, să atragă atenția supra problemelor cu care se confruntă.

  VIDEO AICI

  Coloane de tractoare s-a întins pe circa un kilometru distanță pe Șoseaua de Centură. Coloana de tractoare a intrat în Satu Mare pe Drumul Careiului și a pătruns până la sensul hiratoriu de la intrarea în parcarea de la Auchan. Au poposit aici câteva minute, apoi acțiunea s-a încheiat, fiecare fermieri ducându-se spre ferma sa.

  Aceasta a fost doar un protest de avertisment. Fermierii sătmăreni spun că dacă lucrurile nu se vor îndrepta, va urma o acțiune de protest și mai mare, la nivel național.

  VIDEO AICI

  ”Vrem ca să fie luate măsurile necesare pentru a ne ajuta și pe noi, fermierii, că altfel ajungem la faliment. Dacă nu se îndreaptă situația, în perioada următoare, în câteva săptămâni, vor organiza o acțiune de protest de amploare și mai mare. Este posibil ca atunci să scoatem și mai multe utilaje agricole în stradă”, aiu mai spus fermierii sătmăreni.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare