More


  Top 2022. România în topul țărilor în care este ideal să te stabilești dacă ești pensionar străin

  - Advertisement -

  Țara noastră se află în prima parte în topul clasamentului țărilor în care este ideal să te stabilești dacă ești pensionar străin. Topul a fost făcut de o agenție de turism britanică, care a anunțat și criteriile pentru conceperea lui.

  Topul este alcătuit din 50 de țări în care pensionarii obișnuiesc să se stabilească, iar România se regăsește pe locul 12.

  Astfel, agenția britanică descrie România că fiind o țară cu peisaje care taie respirația, cu orașe vibrante și cu unul dintre cele mai mici costuri de trai din Europa.

  Un alt punct forte al țării noastre pentru pensionarii de pretutindeni este vorbirea limbii engleze la scară largă în marile orașe. De asemenea, se mai pomenește și faptul că limba româna este ușor de învățat.

  În plus, agenția engleză mai arată că vizele și permisele de ședere sunt mai ușor de obținut decât în alte țări UE, în timp ce temperaturile medii anuale sunt de 12,8 grade Celsius.

  Locul întâi în clasamentul celor mai bune țări de stabilit pentru pensionari este ocupat de Slovenia.

  Acolo, oamenii se bucură de un cost al traiului relativ mic și de o calitate ridicată a vieții. Pădurile sunt nesfârșite, iar capitala Sloveniei este plină de culoare.

  Ca și în România, și în Slovenia obținerea vizei sau a permisului de ședere este simplă.

  Pe următoarele locuri în clasamentul țărilor bune pentru pensionarii străini se regăsesc Portugalia, Estonia și Spania. La polul opus, cele mai „neprimitoare” țări pentru pensionarii străini sunt Lituania, Irlanda și Luxemburg.

  Pe de altă parte, pensionarii din România nu sunt mulțumiți de viața pe care o au în România, chiar dacă guvernul a hotărât în aceste zile mărirea pensiilor cu 12,5%.

  Analiștii economici susțin, de fapt, că în ciuda creșterii, pensiile vor scădea în contextul inflafției mari.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare