More


  Aproape 70 de controale au fost efectuate de inspectorii DSVSA

  - Advertisement -

  Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA)  Satu-Mare au realizat, în perioada 20.01.2023  –  26.01.2023, 67 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare,  supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe.

  Controalele efectuate în unități, sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală  și non animală cu respectarea strictă, a legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor

  D.S.V.S.A. Satu -Mare, va continua  acțiunea de verificare a  unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților balneare, precum și a tuturor pensiunilor de pe raza județului. Acțiunea va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare banchete, boteze, precum și alte evenimente, pentru a pre întimpina apariția unor evenimente nedorite.

  Tot în această săptămână, a fost finalizată de către inspectorii de specialitate din cadrul D.S.V.S.A. Satu Mare, acțiunea demarată privind efectuarea controalelor oficiale la nivelul depozitelor frigorifice, în cea ce privește depozitarea și comercializarea loturilor de carne, îndeosebi de carne congelată roșie și albă, provenită din comerțul intracomunitar sau importuri din țări terțe.

  În urma acestor controale, a fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, din care – 1 avertisment – 1 Depozit Frig, din localitatea Satu Mare și 4 avertismente – 4 producători/comercianți, de produse alimentare și non alimentare din piețele agro alimentare din localitatea Satu Mare și Carei –  pentru manipularea necorespunzătoare a  produselor alimentare.

  Potrivit ANSVSA, în urma unei suspiciuni de contaminare cu corp străin o firmă a inițiat retragerea voluntară  de la comercializare și de la clienți a unor loturi de figurine de Crăciun din ciocolată fină cu lapte, produse de Heilemann & Viba, Germania. Figurinele retrase au 100 de grame, respectiv 10 grame.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare