Vineri, 13 ianuarie 2023, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Centrul Multicultural „Poesis”, a avut loc lansarea volumului „Geneză și Înviere. Cum citim Biblia astăzi?” și conferința susținută de profesorul Adrian Papahagi și scriitorul Mihail Neamțu.
Evenimentul și-a propus ca, prin dialogul care a avut loc între cei doi cunoscuți invitați, să se readucă în inimile românilor bucuria credinței. Creștinismul se diferențiază de orice altă religie prin faptul că ea ne vorbește despre revoluția iubirii, a iubirii Mântuitorului care S-a Întrupat din dragoste pentru noi. Prin întrupare „absolutul și-a asumat condiția relativului” pentru ca noi să experimentăm iubirea lui Dumnezeu.
În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: Felician Pop – președintele UZPR – filiala Satu Mare și Alin Goga – directorul de marketing al Clubului „Marile Cărți”.
După cum mărturisesc cei doi autori, volumul este îndrăzneala unui filolog și a unui teolog în marginea Logosului, și pornește din dragoste pentru Biblie și din atașament față de cultura pe care a zămislit-o Cartea Cărților. Exegeza textului revelat se prelungește cu discuții despre actualitate, căci ambii autori sunt implicați în zbaterile și dezbaterile veacului și cetății.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here