More


  Dramatism. Kovacs Istvan și finala nebună, nebună, nebună a Cupei Golfului!

  - Advertisement -

  Careianul Istvan Kovacs a fost delegat să arbitreze finala Cupei Națiunilor Golfului, dintre Irak și Oman. Această invitație a venit după ce românul a fost prezent la Campionatul Mondial din Qatar, acolo unde, însă, nu a fost prezent la centru la niciuna dintre partide.

  Centralul careian a avut parte de o partidă incredibilă pe Basra International Stadium, cu multe răsturnări de situație, dramatism și trei penalty-uri acordate. Irak a preluat conducerea la jumătatea primei reprize, atunci când Ibraheem Bayesh a marcat un gol după o acțiune individuală.

  Kovacs a acordat prima lovitură de pedeapsă în minutul 82, însă Jameel Al Yahmadi, atacantul celor din Oman a ratat. Partida părea să se îndrepte spre o victorie cu 1-0 a irakienilor, însă nebunia s-a declanșat din prelungiri. Salaah Al Yanhyaei a egalat în minutul 90+10 după un nou penalty acordat de arbitrul român și a trimis meciul în prelungiri.

  Irak și Oman s-au îndreptat către penalty-uri, însă în repriza a doua a timpului suplimentar s-au mai înscris încă 3 goluri. Mai întâi, Attwan i-a adus din nou în avantaj pe irakieni, dintr-o nouă lovitură de la 11 metri, acordată în minutul 116.

  Oman a egalat la 2 în minutul 119, însă Irak a dat lovitura decisivă în minutul 120+2, asigurându-și trofeul. Irak a câștigat al 4-lea trofeu din istorie la Cupa Națiunilor Golfului.

  Incidente înainte de meci
  Partida s-a disputat în Irak, țară care nu mai găzduise o finală a Cupei Golfului de peste 30 de ani, din 1979. Mii de fani s-au înghesuit la porțile stadionului, chiar dacă nu au avut bilet, iar în urma altercațiilor, două persoane au murit.

  “Finala a stârnit mare interes nu doar în Irak. Zeci de mii de suporteri au venit din alte țări din Golf și s-au strâns la Basra, punând o mare presiune pe infrastructura foarte proastă a orașului. Autoritățile susțin că Basra nu e pregătit pentru un asemenea eveniment”, a spus Mahmoud Abdelwahed, jurnalist Al-Jazeera.

  Aceasta a reprezentat cel de-al treilea joc pe care l-a condus Istvan Kovacs în cadrul competiției, arbitrând înainte meciul de deschidere plus încă o partidă din faza grupelor. 64.570 de spectatori au fost prezenți la finală.

  Brigada lui Kovacs a fost alcătuită la cele două linii din românii Vasile Marinescu și Mihai Artene. Arbitrul de rezervă a fost Salman Falahy (Qatar), în timp ce în camera VAR s-au aflat Jeremy Pignard (Franța) și Jiyedh Redouane (Maroc).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare