More


  Info Salvamont – chiar dacă vremea este mai degrabă primăvăratică se recomandă purtarea echipamentului de iarnă în drumeții

  - Advertisement -

  Chiar dacă zăpada este absentă iar temperaturile sunt mai degrabă primăvăratice, Serviciul Public Județean Salvamont recomandă purtarea echipamentului de iarnă în drumețiile planificate ale acestui început de an, pe traseele montane din munții Oaș și Gutâi. Sus, pe creste, starea vremii este schimbătoare, iar temperaturile pot oscila foarte mult înspre valori negative, cauzând disconfort turiștilor echipați necorespunzător.

  Toate traseele turistice omologate din județul Satu Mare se pot parcurge fără probleme de acces sau orientare, cu o singură mențiune pentru traseele Triunghi Albastru din Batarci și Bandă Roșie din Tămășeni, care pe distanțe scurte au lipsă palete de marcaj datorită vandalizării lor de către pseudoturiști.

  În luna ianuarie, Salvamont Satu Mare va remedia aceste neajunsuri, din fericire, la ora actuală în acele sectoare de traseu poteca fiind foarte clară, probabilitatea de pierdere a traseului este extrem de redusă. În noaptea dintre ani, SPJ Salvamont Satu Mare a asigurat ca și în anii trecuți, permanența la Refugiul Pietroasa, loc în care și-au dat întâlnire pentru a sărbători intrarea în noul an montaniarzi ai județelor din nord-vestul țării și nu numai.

  În caz de accidente montane SPJ Salvamont Satu Mare poate fi alertat prin numărul de urgență SNUAU 112, iar pentru informații despre zonele montane din România turiștii pot apela numărul 0-SALVAMONT (0372126668).

  Nicolae Ghișan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare