More


  Preasfințitul Timotei Sătmăreanul, prezent la hramul teologic al Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”

  - Advertisement -

  Odată cu ziua de 25 ianuarie 2023, a avut loc la Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, începând cu orele 10.00, Hramul Teologic, cu ocazia sărbătorii Sfântului protector Grigore Teologul.

  Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a susținut astfel, alături de alți nouă preoți Sfânta Liturgie la Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”. Între părinții slujitori amintim pe Pr. Ioan Socolan, protopopul Sătmarului, Pr. Gabriel Groza, directorul instituției de învățământ teologic sătmărean, Pr. Onea Marcian, inspector școlar pentru disciplina religie în cadrul ISJ Satu Mare, alături de alți părinți profesori slujitori: Pr. Cristian Peteri, Pr. Călin Palfi, Pr. Alin Vraja. Au fost prezenți Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat și Diac. Ionuț Socolan.

  Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către elevii seminariști și de copii coordonați de părintele Florin Libotean.

  Prezenți la Sfâta Liturgie au fost profesorii liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”, Secretarul de Stat, Valer Beșeni , Inspectorul General Școlar, Anișoara Boitor, directoarele Colegiilor Naționale „Mihai Eminescu” si „Ioan Slavici”, respectiv Natalia Boloș și Alina Dragoș. Elevii instituției, de la mic la mare s-au rugat împreună în cadrul hramului teologic, motiv pentru care Preasfințitul Timotei Sătmăreanul a precizat că aceștia i-au umplut inima de bucurie Sfântă.

  Grigore Teologul s-a născut în anul 329 și a trăit în jur de 60 de ani

  „În prezența dumneavoastră, iubiți elevi și dragi tineri, ne simțim ca în Cerul lui Dumnezeu, cu atât mai mult cu cât astăzi este o zi specială pentru Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” și anume este sărbătoarea unui mare Sfânt protector și model de urmat pentru  tinerele generații, atât din punct de vedere a celor care se pregătesc pentru a deveni slujitori ai Bisericii și nu numai, este vorba de Sfântul Grigore Teologul, unul dintre cei trei Sfinți pe care îi prăznuim pe data de 30 ianuarie, care sunt normativi pentru învățământul teologic, așa cum v-am spus, în special și pentru întreg învățământul nostru, în general ” a precizat la finalul slujbei Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul.

  Conform informațiilor transmise de către Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Sfântul Grigore Teologul s-a născut în anul 329 și a trăit în jur de 60 de ani, iar pe data de 25 ianuarie 389, scrie în biografia Sfântului că acesta s-a mutat la Domnul. În creștinism, în istoria Bisericii, au rămas consemnate ziua mutării din această viață, fie în chip martiric sau o moarte naturală să fie considerată ziua de naștere, ziua cea mai importantă pentru Împărăția lui Dumnezeu, deci nu era sărbătorită în chip minunat așa cum înțelegem noi astăzi momentul în care a venit pe lume, ci pentru Sfinții lui Dumnezeu și pentru Istoria Bisericii, normativă era ziua mutării din această viață, în lumina veșniciei lui Dumnezeu. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre o perioadă înfloritoare din punct de vedere al exprimării teologice.

   

  La finalul Sfintei Liturghii, elevii au primit diplome de merit și binecuvântare 

  „A fost o adevărată simfonie ziua de astăzi! O zi normală de lucru s-a transformat într-o zi de sărbătoare, de aceea eu vă mulțumesc în numele tuturor și iată ca Sfântul Grigore prin grija dumneavoastră ne face multe daruri și multe bucurii. Eu cred că cei din școala noastră au vibrat în aceaste momente de sărbătoare, s-au încărcat duhovnicește de Har Sfânt și ne bucurăm și de prezența autorităților lângă noi. Doar împreună putem face lucrarea lui Dumnezeu”, a precizat Directorul Preot Pr.Groza Ioan Gabriel.

  La finalul Sfintei Liturghii, Directorul Preot Pr.Groza Ioan Gabriel alături de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul au oferit diplome de merit și binecuvântare elevilor care au obținut rezultate la olimpiadele județene și naționale de limba și literatura română, limba engleză, religie, istorie, tehnologia informației, și de asemenea, este de amintit faptul că și baza sportivă a Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”este foarte bine pregătită.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare