More


  Protest la Urgențe

  - Advertisement -

  Circa 450 de sătmăreni s-au adunat joi seara în fața Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Ei și-au exprimat astfel nemulțumirea față de unele cadre medicale indolente de aici, indolență care a dus, în cele din urmă, la decesul unei adolescente de numai 15 ani.

  ”În memoria Ștefaniei și a altor oameni umiliți și batjocoriți de Dr. R. P. cerem ca dânsul să-și dea demisia ca nimeni niciodată să nu mai treacă prin mâinile lui. Toți avem copii, nepoți și aceste lucruri trebuie să se termine!
  Joi, 26.01, ora 18.00, ne adunăm în număr cât mai mare în faţa Spitalului Județean pentru demisia dânsului și vom merge câte zile este nevoie să ne audă toată ţara.
  Vrem un spital sigur!”, se arată în mesajul postat on-line de inițiatorii acestui protest.
  Protestul a început cu momente de reculegere la altarul dedicat Ștefaniei, instituit în parcul de vizavi de UPU, unde au fost aprinse lumânări. Treptat lumea s-a adunat în număr mare, iar oamenii care au avut experimente negative la Urgențe și-au spus nemulțumirile.
  De asemenea, s-a scandat „Rușine să vă fie”, ”Criminalii”, ”Ieși afară!” sau ”Ștefania, Ștefania”.
  Așa cum era de așteptat, la acțiunea de protest au fost și părinții Ștefaniei, care au spus că vor face tot ce trebuie făcut pentru a i se face dreptate adolescentei de numai 15 ani decedată în condiții neclare la UPU.
  De asemenea, protestatarii au cerut să vorbească cu conducerea Spitalului Județean. La un moment dat, în mulțime a coborât purtătorul de cuvânt al Spitalului, Rodica Lohan, care a încercat să dialogheze cu protestatarii, dar fără prea mulți sorți de izbândă.
  La un moment dat, protestatarii s-au apropiat mai mult de UPU și lucrurile păreau să degenereze, însă jandarmii au lucrat cu tact, astfel că nu s-a întâmplat niciun fapt reprobabil.
  În cele din urmă, o delegație a protestatarilor a fost primită de conducerea Spitalului Județean unde au fost discutate diferite aspecte,
  La protest au fost prezenți și activiștii de la SamCivica.
  ”Avem cadre medicale profesioniste, avem medici, asistente, infirmiere, brancardieri care își exercită profesia cu devotament, cu grijă și înțelegere față de cei bolnavi. Dar avem și probleme în sistem, probleme care țin de calitatea umană a celor angajați, de pacienți care se lovesc de nepăsare, de lipsă de profesionalism, atunci când n-ajung chiar să fie luați peste picior fix de cei care ar trebui să îi ajute. Gândurile noastre se îndreaptă către familia Ștefaniei, atât de greu încercată. Pentru Ștefania, pentru toți copiii și părinții, pentru părinții și bunicii noștri, pentru noi toți, pentru comunitatea noastră, am ieșit la protest! Doar împreună putem schimba sistemul! Indolența și lipsa de profesionalism nu au ce căuta în spitalele noastre!”, este mesajul celor de la SamCivica.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare