More


  Se naște un nou pol de “putere” în fotbal?

  - Advertisement -

  Cluburile din Arabia Saudită încep să investească masiv în fotbal. Unul dintre motive pare să fie organizarea Campionatului Mondial din 2030, dar probabil și dorința “șeicilor “ de a pune Orientul Mijlociu pe harta mondială a fotbalului și de a-și gâdila orgoliul vrând să le demonstreze magnaților americani dar și oligarhilor ruși că și ei contează în acest fenomen, ba mai mult vor să le arate că sunt cei mai tari. Spun asta deoarece fac investiții masive la ei acasă și vor să pună “Liga Pro Arabia Saudită” ca punct de atracție în întreaga lume. Clar că transferuri ca cel al lui Cristiano Ronaldo a atras un stadion cu 30.000 de oameni doar la prezentare iar biletele au fost epuizate în timp record, iar evenimentul a fost mai urmărit la nivel mondial decât finala Campionatului Mondial, dintre Franța și Argentina, cu peste 3 miliarde de oameni pe 40 de canale, în întreaga lume, mai mult decât partida în urma căreia Lionel Messi a devenit campion mondial, care a avut 2 miliarde de vizualizări. După anunțul că Cristiano Ronaldo a semnat cu formația saudită, Al-Nassr a depășit 6 milioane de urmăritori pe Instagram. În doar trei zile, clubul a sărit de la 800.000 de urmăritori pe Instagram la 6,4 milioane, semn cert că aducerea fotbalistului portughez a fost o lovitură de imagine de proporții. Iar postarea prin care a fost anunțat transferul a strâns 31,5 milioane de aprecieri! Iar ieri, adică luni, 16 ianuarie 2023, contul de Instagram al clubului avea 11,7 milioane de urmăritori.

  Iată o adevărată expunere pe plan mondial. Deștepți șeicii ăștia!

  Toată lumea spune că Ronaldo are un salariu colosal. Așa este, 200 milioane euro sunt enormi. Dar la ce expunere va avea campionatul Arabiei Saudite în întreaga lume și ce bani se vor încasa pe drepturi de televiziune, drepturi de imagine, vânzări de tricouri și de bilete la meciuri o face pe Al Nassr una dintre cele mai urmărite echipe la nivel mondial! Ce Asia! Vorba unui prezentator tv din România, Arabia Saudită e mare dar Cristiano Ronaldo e enorm! Pe lângă contractul cu Al Nassr, Ronaldo ar parafa și o înțelegere care l-ar lega de Arabia Saudită până în 2030, ca ambasador al Mondialului pe care saudiții speră să-l găzduiască alături de Grecia și Egipt.

  Și iată că nebunia nu se termină aici, Al-Nassr îi mai vrea pe portarul lui Paris Saint-Germain, Keylor Navas, pe balonul de aur Karim Benzema, Marcelo, Kante, Sergio Ramos sau Luka Modric, dar și Eden Hazard. Acesta din urmă ar putea să ajungă în vară la Al-Nassr. Belgianul este ca și plecat de la Real Madrid la finalul stagiunii, în ciuda faptului că mai are contract cu “Galacticii” pentru încă un an și jumătate.

  Și pentru că și în Liga Pro sunt rivalități, iar principalii contracandidați la titlu ai lui Al-Nassr sunt Al Hilal și Al Ittihad, cele două cluburi vor să îi ofere lui Leo Messi un salariu anual de 350 de milioane de euro.

  După ce s-a vehiculat că Al Hilal, cea mai importantă echipă din Arabia Saudită și Asia, vrea să îl atragă pe Lionel Messi cu un salariu colosal, ca răspuns la mutarea lui Cristiano Ronaldo la Al Nassr, Marca scrie că pentru starul argentinian a apărut o nouă variantă. Al Ittihad, un alt club important din Arabia Saudită, este gata să facă o ofertă similară pentru proaspătul campion mondial, susțin spaniolii.

  Al Hilal și Al Ittihad sunt cele două echipe care au cerut ajutor din partea Guvernului pentru a face posibilă această ofertă colosală: 350 de milioane de euro pe sezon.

  Cele două cluburi din Arabia Saudită visează la transferul lui Messi în vara acestui an, iar totul s-a transformat într-un caz național. Saudiții își doresc să crească nivelul fotbalului cât mai mult, fapt care le-ar permite să primească inclusiv găzduirea unui Campionat Mondial, fie în 2030, fie în 2034.

  Practic, cu astfel de investiții în echipe, Arabia Saudită vrea probabil să câștige anul viitor Campionatul Mondial al cluburilor.

  Numai că după ce am văzut Super Cupa Spaniei dintre Real Madrid și Barcelona, pot să îl citez pe tatăl meu, care este fan înrăit al lui Real Madrid și care a spus așa: “Azi, tinerețea și-a spus cuvântul, trebuie să schimbe din bătrâni că nu mai pot alerga la nivelul ăsta”. Și știe tata ce știe.

  Clar că nu sunt investiții neapărat pentru performanță, ci pentru o expunere mondială.
  Rămâne de văzut care dintre cei enumerați mai sus îl vor urma pe Cristiano și vor merge să își umple conturile din banii “arabilor”.

  Răzvan Govor  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare