More  DSVSA au realizat 93 de acțiuni de control în domeniul controlului oficial al siguranței alimentare.

  - Advertisement -

  Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA)  Satu-Mare au realizat, în perioada 17-23 martie 2023, 93 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.

  Controalele efectuate în unități, sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală  și non animală cu respectarea strictă, a legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, respectarea cerințelor specifice programului HACCP, respectarea și realizarea programului de Autocontrol în unitățile de producție și procesare produse alimentare de origine animală și non animală.

  D.S.V.S.A. Satu -Mare, va continua  acțiunea de verificare a  unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a tuturor pensiunilor de pe raza județului. Acțiunea va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare banchete, boteze, precum și alte evenimente, pentru a pre întimpina apariția unor evenimente nedorite.

  Continuă controalele, de data aceasta la nivelul magazinelor alimentare, cu privire la respectarea la comercializare a laptelui și produselor lactate, obligații ale comercianților înscrise în Legea 307/2022 Legea laptelui.

  În urma acestor controale, a fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, din care 1 amendă contravențională în valoare totală 1.200 lei, – 1 magazin alimentar din localitatea Păulești, pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, privind condițiile de  depozitare a produselor alimentare și  6 avertismente – 6 producători/comercianți, de produse alimentare  de origine animală și non animală, din piețele Agro alimentare din localitățile Satu Mare, Negrești Oaș  și  Carei –  pentru manipularea necorespunzătoare a  produselor alimentare.

  Până la finele lunii februarie 2023, de la începutul anului, în unități de abatorizare autorizate sanitar veterinar   și pentru siguranța alimentelor din județul Satu Mare, au fost sacrificate și supuse examenelor de specialitate,  de către  medicii  veterinari  oficiali , dar și cei din cadrul C.S.V.S.A.O. , un număr de  – 8.478 capete suine,  –  316 capete bovine,  – 0 capete ovine,  – 0 capete  caprine și – 1.142.495 capete pui broiler. Din cele 177 capete de mistreți examinați, nici un mistreț nu a fost diagnosticat pozitiv la trichină, în Fondurile de Vânătoare din județ.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare