More


  Pictorița Elisabeta Pietrar Vereș expune la Galeria de Artă a Centrului de Creație

  - Advertisement -
  Vernisajul expoziției personale a pictoriței din Cavnic, Elisabeta Pietrar Vereș ”Lumina din adâncuri”, a avut loc joi, 16 martie, în Galeria de Artă a Centrului de Creație.
  Artista, originară din Apateu, județul Satu Mare a revenit pe meleagurile natale cu o expoziție tematică, inspirată din viața minerilor maramureșeni, în mijlocul cărora a trăit.
  În deschidere, Robert Laszlo, managerul CJCPCT Satu Mare, a salutat inițiativa organizării la Satu Mare a acestei inedite expoziții și a mulțumit pentru calda primire pe care artista a făcut-o recent, artiștilor plastici sătmăreni, la Cavnic.
  Moderatorul evenimentului, Felician Pop a remarcat profunzimea mesajului artistic care parcă pornește din celebrele versuri ale lui Nichita Stănescu ”Întunecând întunericul, iată porțile luminii!” Expoziția reprezintă o etapă de un real succes în cariera artistei.
  Criticul de artă Virginia Paraschiv din Baia Mare a subliniat impactul mesajului pictural, ca pe un semn de reconsiderare a condiției reale a minerului. Cuvinte de apreciere au venit și din partea colegului sărbătoritei, cunoscutul artist plastic, Kovacs Emil Lajos, care a subliniat câteva din virtuțile lucrărilor prezentate, tehnica specială a cromaticii, inspirată din lumea adâncurilor, precum și ingenioasa suprapunere spațială a formelor.


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare