Burleanu: ”Kovacs Istvan este arbitrul numărul unu în România, să poată fi delegat la orice meci din România!”

0
720

După ultimele acuze aduse la adresa lui Istvan Kovacs, șeful FRF sare în apărarea lui și spune că merită să fie delegat la orice partidă din prima divizie a României.
Implicat într-o serie de polemici de arbitraj și acuzat că i-ar avantaja pe cei de la CFR Cluj, Istvan Kovacs trebuie să dea o serie de explicații la Comisia de Disciplină. Anunțul a fost făcut de Răzvan Burleanu, care spune că are încredere în nevinovăția „centralului” din Carei.
„Am văzut chiar în aceste zile că cineva a citit de pe buzele lui Istvan Kovacs ce i-ar fi transmis unui alt arbitru. Imediat a apărut apoi înregistrarea, ceea ce este un element de apreciere, de transparență și cu siguranță Comisia de Arbitri o va face și în viitor, când vor exista astfel de cazuri sensibile.
Despre subiectul cu Istvan Kovacs și relațiile de la Cluj pot să vă spun că este un proces la Comisia de Disciplină. Mai este doar o chestiune de timp până când părțile vor fi invitate pentru a proba acuzațiile. Sunt sigur că se vor regla și aceste lucruri la nivelul comisiilor juridice”, a spus Răzvan Burleanu.
Întrebat dacă Istvan Kovacs merită să fie delegat în Superligă în timpul anchetei efectuate de Comisia de Disciplină, șeful FRF a răspuns:
„Din 2014 până în prezent, ca președinte al FRF n-am făcut nicio delegare a niciunui arbitru de fotbal! N-am făcut nicio promovare! Nu m-am implicat la convocările echipei naționale. Dacă va fi să existe delegare la vreun anumit meci, e o întrebare la care președintele Comisiei de Arbitri trebuie să răspundă.
Din punctul meu de vedere, nu există nicio problemă ca Istvan Kovacs, care este arbitrul numărul unu în România, să poată fi delegat la orice meci din România!”. ( sursa gsp.ro)