More  Burse pentru eleve gravide, dar şi burse de excelență de până la 3000 de lei

  - Advertisement -

  O noutate în anul şcolar 2023-2024. Se dau burse de 700 de lei pentru elevele care rămân gravide și au rezultate bune la învățătură. Documentele necesare pentru acordarea burselor se pot depune online sau fizic la secretariatul unității de învățământ preuniversitar.

  Elevii primesc șase categorii de burse sociale în anul școlar 2023-2024, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial. Bursele medicale, cele pentru elevii orfani de un părinte sau ambii și pentru elevii din familii monoparentale nu sunt condiționate de venit. Toate bursele sociale se acordă și în perioada vacanțelor școlare. Dosarul poate fi depus pe perioada întregului an școlar.

  „Avem burse de de excelență de tip I și II. Cele de tip I se oferă pentru performanțe la nivel internațional. Aici elevii pot primi între 750 și 3000 de lei bursă. Bursele de excelență de tip II se oferă pentru premii obținute la nivel național. Este vorba despre 700 de lei. Mai avem burse de merit în valoare de 450 de lei, dar și burse sociale de 300 de lei – la fel ca bursele tehnologice”, a explicat prof. Mircea Cristian Nicula.

  O noutate: bursele de 700 de lei care pot ajunge la elevele care rămân gravide și au rezultate bune la învățătură.

  „Bursele de merit se acordă pe baza rezultatelor, la propunerea dirigentului, pentru 30% dintre elevii unei clase. Însă, dacă există mai multe medii peste 9,50 – se vor acorda burse tuturor. Sunt clase în care se învață foarte bine”, a explicat prof. Mircea Cristian Nicula.
  Bursă de merit vor primi și premianții locurilor I, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor naționale. Primesc bursă de merit și elevii care obțin locul I la concursurile naționale extrașcolare. Dar și medaliații cu aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive în sporturile olimpice.

  În anul scolar 2023-2024, ministerul acorda sase tipuri de burse pentru elevi:

  1. Bursa de excelenta olimpica I – intre 750 si 3000 de lei
  2. Bursa de excelenta olimpica II – 700 de lei
  3. Bursa de merit – 450 de lei
  4. Bursa sociala – 300 de lei
  5. Bursa pentru mame minore – 700 de lei
  6. Bursa tehnologica – 300 de lei

  Bursele sociale se acordă elevilor din familii cu venit mediu sau elevilor fără părinți, din familii monoparentale sau care suferă de diverse boli. Aceștia trebuie să depună o solicitare l secretariat în primele 25 de zile calendaristice ale lunii în curs.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts