Conducerea Inspectoratului i-a convocat la ședință pe secretarii și contabilii școlilor din județ

0
389

La finele săptămânii trecute, în Sala festivă „Dr. Vasile Lucaciu” a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare s-a desfășurat ședința cu secretarii și contabilii unităților de învățământ preuniversitar de stat din județul Satu Mare. Ședința a fost moderată de către inspectorul școlar general, prof. Anișoara Boitor, în echipă cu Raul Burdea, contabil șef, și Ciprian Supuran, consilier salarizare-normare. La ședință au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.
Ordinea de zi:
Reglementări legislative în privința acordării burselor în anul școlar 2023-2024 (Metodologia-cadru de acordare a burselor aprobată prin Ordinul Ministerului Educației nr. 6238 /08.09.2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 8222 din 12 septembrie 2023)
Reglementări legislative referitoare la facilitățile de transport pentru elevi în anul școlar 2023-2024 (Normele metodologice privind acordarea gratuității la transportul public rutier local și metropolitan rutier, transportul public rutier județean și interjudețean pentru elevi, aprobate de Guvernul României prin Hotărârea nr. 810 în 8 septembrie 2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 812 din 12 septembrie 2023)
Precizările Ministerului Educației privind funcționarea aplicației informatice EDUSAL
Aspecte organizatorice referitoare la activitățile desfășurate.