More  Consiliul Județean depune spre finanțare cinci noi proiecte de dezvoltare în domeniile – sănătate, cultură și servicii sociale

  - Advertisement -
  Consiliul Județean depune spre finanțare cinci noi proiecte de dezvoltare în domeniile – sănătate, cultură și servicii sociale, prin Programul INTERREG VI-A ROMANIA-UNGARIA.Consilierii județeni sătmăreni au votat, în ședința ordinară de marți, proiecte de hotărâre cu privire la acest lucru.
  Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a întocmit trei proiecte care vor asigura dezvoltarea telemedicinei, precum și achiziționarea unor echipamente medicale de ultimă generație, printre care: două aparate Roentgen digital, echipamente medicale pentru blocul operator, un server și un soft de inteligență artificială pentru o bună prelucrare imagistică în radiografia toracică și CT de prostată. De asemenea, sunt prevăzute sesiuni de formare în domeniul chirurgiei laparoscopice.
  Muzeul Județean Satu Mare intenționează să dezvolte un proiect în vederea digitalizării patrimoniului cultural. Sunt vizate colecțiile fotografilor Iuliu Pop și Ioniță G. Andron, colecția de manuscrise, cercetări de teren, înregistrări audio și video a etnologului Viorel Rogoz, materiale de arhivă ale Muzeului Județean Satu Mare, ale Episcopiei Romano-Catolice Satu Mare și Teatrului de Nord Satu Mare.
  Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare este partener în cadrul unui proiect care va asigura condiții optime de recuperare și tratament pentru copiii cu nevoi speciale. Vor fi achiziționate mobilier, aparatură și materiale didactice specifice activităților terapeutice, precum și diferite aplicații interactive pentru copiii cu dificultăți de învățare.
  Proiectele, în valoare totală de 2,6 milioane de euro, au fost aprobate astăzi în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Satu Mare.


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts