More  Tenis de câmp. Italianul Giuseppe La Vela e primul câștigător de ”Match Point Trophy” de la Satu Mare

  - Advertisement -

                Italianul Giuseppe La Vela ( nr 1160 ATP) va păstra Sătmarul mereu în suflet . Baza sportivă Match Point Trophy , fosta Sănătatea a fost locul în care după o săptămână de muncă, o săptămână grea, a reușit să câștige primul său titlu din circuitul ITF din cariera sa.

  Ajuns la 25 de ani, Giuseppe mai speră să urce în clasament și aceste puncte și trofeul cucerit la Satu Mare îi dau multă încredere.

  ”Vreau să mulțumesc organizatorilor și spectatorilor pentru atmosfera de aici. M-am simțit bine și sunt mândru că am cucerit eu primul titlu la prima ediție a Match Point Trophy care coincide cu primul meu turneu câștigat în carieră.”! Ne-a spus câștigătorul turneului de 15000 de dolari de la Satu Mare.

  Finala cu italianul cu origini braziliene, Elio Jose Ribeiro Lago ( nr 1499 ATP) a fost una spectaculoasă încheiată cu un dublu 7-5.

  La Vela a controlat jocul a condus cu 5-3 în primul set și apoi de la 5-5 a luat setul. Și în setul doi La Vela a avut 4-2 doar că Lago a egalat la 4-4 și apoi 5-5 …La Vela a fost și-n setul doi mai proaspăt și a greșit mai puțin în ultimele două game uri pe care le-a câștigat în aplauzele asistenței.

  De remarcat că niciunul dintre primii opt favoriți n-a ajuns nici măcar în semifinale. Iar în sferturi am avut patru români, trei italian și-un neamț…

  În semifinale La Vela a beneficiat de abandonul lui Ștefan Paloși în vreme ce Elio Lago a avut un meci lejer cu Mihai Marinescu, 6-3, 6-1.

  Rusul Kiril Kivattsev, favoritul numărul unu a părăsit turneul în primul tur, 5-7, 2-6 cu Ștefan Paloși în vreme ce singurul sătmărean de pe tabloul principal, Tudor Batin a cedat tot în primul tur, 1-6, 3-6 cu cehul Vitek Horak.

  Perechea Manda/Marinescu a reuşit să se impună în turneul de dublu. A fost  6-4 în primul set  iar adversarii, Chiriţă/Manzano au avut o reacție  puternică în setul doi şi au reuşit să forţeze un tie-break. Dar perechea Manda/Marinescu a rămas concentrată, reuşind să câştige setul cu 7-6 (7-5), respectiv să câştige turneul.

  Felicitări organizatorilor și în special directorului de turneu, Călin Panas.

  Să sperăm că această primă ediție nu va rămâne și singura organizată la Satu Mare și că Match Point Trophy va intra de acum definitiv în calendarul ITF.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts