More  Claudia Mercea – hair educator și coafor-stilist pasionat, cu o poveste de viață plină de aventuri și evoluție

  - Advertisement -
  Claudia s-a născut în Arad în 1990, iar la sfârșitul anului 2017 sa decis să se  mute în Satu Mare, de aici fiind soțul ei.  În 2019 a luat decizia să își construiască propriul salon, de unde s-a născut “Salonul din sufragerie” bucată din personalitatea ei, un loc în care persoanele care-i pășesc pragul primesc o experiență, o invitație spre descoperirea și iubirea de sine și bineînțeles servicii de coafură, consiliere și acces la produse de calitate.
  A avut oportunitatea, începătoare fiind cu mai puțin de 2 ani de experiență, în anul 2014 să devină partea tehnică dintr-o firmă de distribuție, care importa produse din Italia, ceea ce a condus la specializarea ei la Academia NYCE în Italia. Această experiență i-a oferit informații de înaltă calitate și participarea la cursuri și evenimente internaționale, devenind trainer și ambasador NYCE Romania.
  La începutul anului 2018 a participat la proiectul ,,New talent” de la Paul Mitchell devenind trainer și ambasador Paul Mitchell Romania, iar începând cu anul 2020 este trainer și ambasador NIKA Romania.
   Momentan este  și formator acreditat și a început de 2 ani să susțină și cursuri de calificare profesională, determinată de dorința de a schimba ceva în domeniul coafurii, a adăugat acest plus de valoare ei și salonului pe care l-a fondat, acesta devenind centru de formare profesională.
  “Am înțeles că noi venim ca educație societala din spectrul ,,meseria nu se învață ci se fura” și sunt în total dezacord cu aceasta dogmă din popor, deoarece în spatele unui rezultat frumos stă la bază o structură informațională solidă care se învață, pentru că nimeni nu s-a născut mergând sau vorbind.
  Am început să mă cunosc mai bine, să mă descopăr, să împărtășesc viziunea și iubirea mea față de arta frumosului; să îmi identific abilitățile și am început să îmi fructific și abilitățile de educator, pe lângă cele de hairstylist; iar aceste abilitați combinate cu dorința mea arzătoare de a face lumea un loc mai bun și mai frumos, de a împărtăși informația pe care am acumulat-o în decursul vieții personale și profesionale m-au adus în acest punct, de a face și mai mult pentru a-mi îndeplini dorința, misiunea, de a face lumea un loc mai bun și mai frumos” ne dezvăluie Claudia.
  Este pasionată de cunoaștere, de modul în care funcționăm noi oamenii; fiecare răspuns al întrebării ei copilărești ,,de ce?” vine cu o altă întrebare ,,de ce?” și cu curiozitatea cunoașterii împachetată cu întrebarea ,,cum?”.
  Curiozitatea ei a condus-o spre cunoașterea și înțelegerea proceselor din spatele unui rezultat, mai ales când vine vorba despre viața ei profesională, să înțeleagă care sunt procesele chimice din spatele unei proceduri, ce se întâmplă în interiorul firului de păr și să ofere fiecărei persoane cu care interacționează informații sau servicii care să aducă stimă de sine, încredere și bunăstare.
  “De la primele tunsori improvizate pe mama mea în copilărie până la devenirea unui expert în industria frumuseții, călătoria mea m-a dus prin experiențe variate și provocări, modelându-mă în persoana pe care o vedeți astăzi.
  Am început de jos și m-am ridicat prin muncă și determinare. Drumul meu a fost unul învăluit în pasiunea pentru coafură și pentru a face oamenii să se simtă și să arate minunat. Am început ca practicantă într-un salon făcând curățenie, spălând și pregătind clienții, iar la scurt timp am decis să merg de una singură într-un mic salon de cartier, am trecut prin erori de începătoare, am studiat și m-am perfecționat neîncetat. Încă de la începuturile mele, am învățat pe pielea mea și din propriile erori că încrederea și perseverența sunt cheia succesului.
  În timp, am crescut și m-am dezvoltat, am ajuns să fiu recunoscută ca ambasador și trainer de brand. Am avut privilegiul să mă conectez cu oameni minunați și să învăț din experiențele lor, să aduc în România cunoștințe și tehnici din Italia, să contribui la creșterea nivelului de profesionalism în industrie. Am depășit temerile și am câștigat încrederea clienților mei prin transparență, informare și prin obținerea rezultatelor promise.
  În fiecare zi, în salonul meu din Satu Mare, mă dedic atât cursanților cât și clienților mei. Îmi place să le împărtășesc secretele și tehnicile care stau la baza fiecărui serviciu, să le explic și să le arăt cum funcționează produsele, să le ofer sfaturile potrivite fiecăruia pentru îngrijirea părului” încheie Claudia.
  Nicolae Ghișan


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts