More

  Competiția „Scări” aduce adrenalina la Satu Mare: Pompierii se întrec într-un spectacol plin de curaj și abilități

  În data de 5 octombrie 2023 peste 100 de pompieri din țară, dar și din Ungaria, Grecia și Germania participă la concursul internațional ,,Scări”, organizat de ISU SATU MARE în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare având ceremonia oficială de deschidere la ora 9:00.

  Competiția Scări constă în urcarea a 210 trepte, până la etajul 10 al Palatului Administrativ din mun. Satu Mare, pe scările interioare, individual sau în echipă formată din 2 servanți, echipați în costumul de protecție tip ,,Nomex”, ce cântărește în jur de 35 kg cu accesoriile aferente printre care și aparatul de respirat aflat în funcțiune. Proba de concurs se va derula pe trei grupe de vârstă, (30 ani, 30-40 ani și, respectiv, +40 ani),atât individual, cât și pe echipe.

  Fiind și Ziua Mondială a Educației, ISU Satu Mare împreună cu Fundația Turnul Pompierilor și cu ajutorul alto ONG-uri au organizat și unele demonstrații de descarcerare,resuscitare,demonstrații de prim-ajutor și alte activități ce țin de munca de teren a pompierilor.

  La ora 13:00 a fost un exercițiu de descarcerare cu 3 „victime” la care cei mici și nu numai au putut vedea în fața lor cum decurge un o asemnea operațiune cu ajutorul și sprijinul celor de la Crucea Roșie.

   

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE