More

  FOTO. Scandal monstru în județ. Polițiști bruscați. Au intervenit mascații

  Un nou scandal de proporții s-a produs luni după-amiază în județul Satu Mare, Mai precis în Hrip, când mai mulți polițiști au fost agresați după ce tatăl unui elev  și ar fi amenințat-o pe învăţătoarea copilului. Au intervenit mascații, șapte persoane fiind duse la sediul Poliției Păulești pentru audieri. Au fost aplicate și amenzi. 
  Sursa foto: PortalSM.ro
  De unde a pornit totul
  Se pare că conflictul este mai vechi, și totul a început în miercuri, 11 octombrie, când învățătoarea din Hrip a avut un incident cu un copil problemă. Acesta din urmă s-a ridicat din bancă și nu a mai vrut să se așeze la loc, astfel că învățătoarea l-a luat de haină și l-a pus în bancă.
  ”Astăzi, miercuri, 11 octombrie 2023, la Școala Gimnazială „Anton Pann” Hrip, la clasa în regim simultan CP – III, secția română, în timpul celei de-a patra ore, un elev din clasa a II-a s-a ridicat din bancă cu intenția de a lovi un coleg de clasă, pe motiv că l-ar fi înjurat. Acest lucru nu se confirmă din spusele doamnei învățătoare. Doamna învățătoare a intervenit, invitându-l pe elev să se așeze în bancă. Elevul s-a lăsat în jos pe lângă perete, apoi s-a deplasat pe lângă perete, refuzând sa se așeze în bancă. Doamna învățătoare l-a luat de haină pentru a-l așeza la loc. Acest moment a fost filmat de către un elev din clasă, iar filmarea a fost trimisă concubinei tatălui elevului. Elevul în cauză are un comportament violent repetat.
  Sursa foto: PortalSM.ro
  Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare își manifestă dezacordul față de comportamentul doamnei învățătoare și dezavuează vehement această atitudine, indiferent de motivul justificat sau mai puțin justificat pentru a recurge la o astfel de manifestare în raport cu elevii. În acest caz, s-a instituit, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, o comisie de cercetare disciplinară”, comunica, la acea dată, Inspectoratul Școlar.
  Conflictul a reizbucnit 
  Din câte se pare, conflictul nu s-a terminat atunci, și a reizbucnit luni după-amiază. Tatăl copilului problemă a venit la școală și a amenințat-o cu acte de violență de învățătoarea cu pricina.
  Aceasta a cerut sprijinul autorităților iar polițiștii l-au căutat acasă pe bărbatul respectiv polițiștii i-au aplicat o amendă de 3.000 RON.
  Polițiști bruscați, uniformă ruptă
  Bărbatul a devenit recalcitrant iar în sprijinul lui au sărit mai mulți localnici din cartierul respectiv și au început să-i îmbrâncească pe polițiști. Polițiștii au cerut sprijinul colegilor și al mascaților.
  Sursa foto: PortalSM.ro
  Ulterior au ajuns şi întăririle iar şapte persoane au fost încătuşate şi duse la secţia de Poliţie din Păuleşti. Din primele informaţii doi poliţişti ar fi fost loviţi, unul s-a ales şi cu uniforma ruptă.
  Ce spune poliția
  ”La data de 16 octombrie, în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au fost sesizați despre un incident produs la o unitate de învățământ din satul Hrip. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 34 de ani, din Hrip, ar fi adresat expresii jignitoare unor cadre didactice.
  Sursa foto: PortalSM.ro
  Ulterior, bărbatul ar fi refuzat semnarea procesului verbal de contravenție și, împreună cu alte persoane, ar fi manifestat un comportament neadecvat față de polițiști, provocând scandal. Din producerea evenimentului, nu au fost înregistrate victime. În urma incidentului, șapte persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 42 de ani, au fost conduse la sediul poliției.
  În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-ar fi produs evenimentul”.
  Sursa foto: PortalSM.ro

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE