More

  AVERTIZARE METEOROLOGICĂ PENTRU JUDEȚUL SATU MARE

  Administrația Națională de Meteorologie a emis în dimineața de 30 noiembrie o avertizare de Cod galben, cauzată de ploi și vânt puternic pe suprafața județului Satu Mare. Meteorologii mai informează că această intenționare este valabilă până la data de  1 decembrie, ora 21:00.

  🟡COD GALBEN

  În perioada 30 noiembrie, ora 17:00 –1 decembrie, ora 21:00  vor avea loc instabilități atmosferice

  Fenomene vizate: cantități moderate de apă, intensificări ale vântului.

  În Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la început vor fi precipitații mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă.

  Se vor acumula cantități de apă în general de 25…40 l/mp.

  Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80…100 km/h.

  🟠COD PORTOCALIU
  Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 20:00 – 1 decembrie, ora 15:00

  Fenomene vizate: cantități însemnate de apă

  Zone afectate: județul Maramureș și zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare .

  În intervalul menționat, în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50…70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp.

   

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE