More

  Instituțiile de învățământ de top sătmărene au serbat Ziuna Națională a României

  Cu ocazia Zilei Naționale a României, instituțiile de învățământ de top din municipiul Satu Mare, și aici amintim Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială „Grigore Moisil”, au marcat așa cum se cuvine ziua de 1 decembrie.

  Așadar, în data de 29 noiembrie, începând cu orele 10.00 și 12.00, elevii celor două instituții de învățământ, de la mic la mare, au recitat poezii și au interpretat cântece patriotice, cu ocazia zilei de 1 decembrie.

  „Astăzi, inevitabil ne întoarcem la rădăcini, spre sensurile idei de patrie. Ne regăsim identitatea culturală, iubirea de țară, dorul de trecut. Indiferent de spațiile în care căutăm împlinirile profesionale, unde studiem sau unde muncim, azi, mai mult decât oricând ar trebui să recunoaștem câ în adâncuri de suflet și minte purtăm în noi ecouri de tradiții și datini străvechi, trăim emoția rostirii românești, visăm, ne spunem iubirile sau ne plângem morții în limba română. Azi îmbrățișăm simbolic ținuturile noastre asumându-ne destinul fast sau nefast  ca un fel de geografie spirituală împletită cu cea reală, revedem pagini de istorie sau secvențe dramatice din povestea trecutului. Azi uităm dezamăgirile, motivele unor înstrăinări și intrăm în matca țării noastre în care s-au plăsmuit destinele noastre fie acestea personale sau destinul nației întregi. Cu siguranță, ziua de 1 decembrie aduce o stare, o trăire aparte, reflecții și gândiri profund românești”, a precizat directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Natalia Boloș.

  Serbarea claselor de gimnaziu este prezentată în acest an de elevii clasei aV-a care au rpezentat un montaj de versuri și muzică, coordonați fiind de profesorul de Limba și Literatura Română, Anca Andreiescu, prosesorul de Istorie, Daniel Bucur și profesorul de Muzică Anamaria Ardelean.

  Contextul intern și internațional, însemnătatea Unirii de la 1918 a fost tematica mesajului transmis de elevii de liceu din clasa aX-a F. De asemenea, în cadrul serbării au fost prezenți și elevii clasei a-XI-a E , aXI-a D, aIX-a C.

  Elevii claselor aVI-a A, diriginte Pop Nadia și aVI-a C, diriginte Dan Pop Alina, de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” au marcat printr-o serbare Ziua Națională a României.

  Profesorii care au organizat serbarea sunt, Sentoan Raluca, profesor de Muzicp, Pop Nadia, profesor de Limba și Literatura Română și Junjan Cristian, profesor de Istorie.

  Întreaga serbare a fost deschisă de directorul școlii, Claudiu Mondici.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE