More

  MODERNIZARE. Lucrări intense la Muzeul Județean din Satu Mare

  După reabilitarea fațadei exterioare, se lucrează intens la transformarea și modernizarea spațiilor interioare ale Muzeului Județean Satu Mare. Proiectul de reabilitare în valoare de peste 3 milioane de euro este realizat de Consiliul Județean Satu Mare prin Programul INTERREG V-A România-Ungaria.
  Lucrările de reabilitare a clădirii muzeului sunt avansate
  Conform conducerii Consiliului Județean Satu Mare, lucrările de reabilitare a clădirii muzeului sunt avansate. Au fost finalizate lucrările de restaurare a fațadei exterioare, iar în prezent se lucrează la amenajarea curții.
  În interiorul clădirii a fost montat un ascensor care va facilita vizionarea expozițiilor și au fost recompartimentate spațiile în vederea reorganizării expozițiilor de bază.
  În momentul de față, se lucrează la finalizarea instalațiilor electrice și sanitare și se montează plafoanele.
  Vor avea loc module expoziționale  interactive
  După realizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii, interior și exterior, investiția va continua cu implementarea proiectului de amenajare a sălilor de expoziție.
  Vor fi astfel reorganizate expozițiile arheologice, istorice și etnografice, iar oferta de vizitare va fi extinsă prin realizarea expoziției de științele naturii și a unor module expoziționale interactive.
  Spațiile interioare vor fi dotate cu tehnologie digitală
  De asemenea, Consiliul Județean Satu Mare mai aduce la cunoștința sătmărenilor faptul că se va pune un mare accent pe dotarea cu tehnică digitală, demnă de secolul XXI. Spațiile interioare vor fi dotate cu tehnologie digitală, respectiv cu module bazate pe realitatea virtuală.
  La încheierea acestui proiect vizitatorii se vor putea bucura de spații mai largi în care vor fi puse în valoare colecțiile muzeului.
  Consiliul Județean Satu Mare și Muzeul Județean Satu Mare și-au propus ca prin aceste investiții să faciliteze și mai mult accesul vizitatorilor muzeului la valorile culturale și științifice ale județului Satu Mare.
  Karina Brodi

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE