More

  Norocosul Edi Iordănescu. Grupă ușoară pentru România la Euro 2024

  Germania – Scoția va fi meciul de deschidere la Euro 2024. România a fost repartizată în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului din Ruta B, care va avea loc în luna martie.
  Grupa A
  Germania
  Ungaria
  Scoția
  Elveția
  Grupa B
  Spania
  Albania
  Croația
  Italia
  Grupa C
  Anglia
  Danemarca
  Slovenia
  Serbia
  Grupa D
  Franța
  Austria
  Olanda
  Câștigătoarea Rutei A (Polonia, Țara Galilor, Finlanda sau Estonia)
  Grupa E
  Belgia
  ROMÂNIA
  Slovacia
  Câștigătoarea Rutei B (Israel, Bosnia, Ucraina sau Islanda)
  Grupa F
  Portugalia
  Turcia
  Cehia
  Câștigătoarea Rutei C (Georgia, Luxemburg, Grecia sau Kazakhstan)
  Belgia, condusă de selecționerul german Domenico Tedesco, vine din urna 1 după ce în preliminarii a încheiat pe primul loc în faza grupelor. La fel ca România, ”diavolii” nu au înregistrat niciun eșec și se pot lăuda cu golgheterul preliminariilor, Romelu Lukaku (14 goluri, 1 pasă decisivă).
  Din urna a 3-a vine Slovacia, pregătită de selecționerul italian Francesco Calzona, s-a calificat de pe locul 2 în grupa J a preliminariilor, la distanță de 8 puncte de liderul Portugalia. Două înfrângeri au înregistrat slovacii în preliminarii, ambele în fața Portugaliei lui Cristiano Ronaldo.
  În ceea ce privește câștigătoarea play-off-ului din ruta B, România poate întâlni din nou Israelul, la fel ca în preliminarii. Bosnia este în scădere de formă, acumulând doar 9 puncte în Grupa J, însă naționala pregătită de Savo Milosevic are o șansă de a ajunge la turneul final după performanțele bune înregistrate în sezonul trecut în UEFA Nations League.
  Tot din Grupa J a preliminariilor vine și Islanda, acolo unde naționala lui Age Hareide a încheiat pe locul 4, cu 10 puncte.
  Ucraina a fost foarte aproape să ajungă la Euro încă din faza preliminariilor, fiind într-o grupă C cu Anglia și Italia. Naționala lui Sergiy Rebrov a încheiat la egalitate de puncte cu Squadra Azzurra (14), ultimul duel dintre cele două stabilind și echipa care merge la turneul final.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE